dinsdag 10 juni 2014

Naar Plasencia

Maandag 9 juni 2014

We vertrokken deze ochtend iets voor 11 uur uit de camping van Segovia, richting Avila en daarna Plasencia. Eerst ging het door een uitgestrekte, zonovergoten vlakte waar hier en daar paarden  graasden en een herder zijn kudde schapen hoedde. Daarna begonnen we te klimmen. Links van ons zagen we de Sierra de Gredos, met nog besneeuwde toppen. Wij bleven klimmen tot aan de Puerto de Villatoro, daalden dan weer en begonnen daarna weer de bergen in te klimmen. Rechts van ons de ook besneeuwde toppen van de Sierra de la Pena de Francia.

Vlak na de Puerto de Tornavacas reden we om 13:30 uur Extremadura binnen (provincie Caceres). Dan begon een slingerende, duizelingwekkende afdaling tot 13:45 uur tot we zaten in wat Roger de “kersenvallei” noemt: de “valle del Jerte”. Overal kerselaars.

In Navaconsejo stopten we even om aan een kraampje 1 kg kersen te kopen voor 1 euro ( ik heb ze niet kunnen wegen, maar volgens mij hebben we minstens anderhalve kilo gekregen).

Om 14:50 uur reden we de camping Monfragüe in Malpartida de Plasencia binnen. De Limburgse receptioniste uit Bree, die er vorig jaar niet was, was er nu weer wel en ontving ons heel enthousiast.

Vrij veel volk op de camping. Toch hadden we nog voldoende keuze en we hebben ons geïnstalleerd op hetzelfde perceel als vorig jaar: ruim, genoeg schaduw en niet te ver van het sanitair. Daarna hebben we een paar uur bij de tent zitten genieten van de kersen én van een biertje en olijven terwijl we de vele mussen en blauwe eksters observeerden. Boven ons geregeld cirkelende gieren (althans ik veronderstel dat het geen arenden waren, want het nabije natuurgebied Monfragüe herbergt maar een paar koppels arenden). We hebben ook een wasmachine laten draaien en de was een klein halfuur later te drogen gehangen. Normaal gezien zou ik daarmee tot morgen hebben gewacht, maar bij het uitladen van de auto merkte ik dat onze shampoo had gelekt. Al onze handdoeken hingen vol shampoo: ik had meteen voldoende wasgoed voor een grote wasmachine!

We aten deze avond in het restaurant van de camping (geen menu, enkel “entremeses”) en nu zitten we in onze leeftent. Het was vandaag heel mooi weer (geen idee hoeveel graden, ik weet alleen dat het rond de middag 24°C was) maar weer is het verkoelend briesje van overdag ‘s avonds een frissere wind geworden.

Wifi reikt op deze camping niet tot bij de tenten: dit zal ik pas morgen kunnen posten.

Onderweg waren er hier en daar wegenwerken aan de gang: blijkbaar is Pinkstermaandag hier geen vrije dag.

Nany had het in een berichtje over de vele onweren de laatste dagen in Vlaanderen. Blijkbaar mogen wij ons gelukkig prijzen dat we nog maar één kort onweer hebben gehad!

O ja, nog even dit. Ik heb enkele (papieren) boeken bij, alsook het jongste boek van Luis Ruiz in pdf-formaat. Dat laatste staat echter op een memorystick die Roger bijna elke avond gebruikt om andere pdf-boeken te lezen. Dus ben ik nu maar een boek over psychologie aan het lezen. Maar daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten