dinsdag 17 juni 2014

Soria en …

Dinsdag 17 juni 2014

Voor ik vertel over deze dag, een opmerking over Wifi op deze camping. Ik vergiste me toen ik gisteren zei dat we er geen verbinding konden mee krijgen. Het lag aan het wachtwoord dat we verkeerd lazen. Ik maakte van een 2 constant een z en van een 1 een i. Het was dan ook in een heel onduidelijk handschrift geschreven en het was pas deze middag, na ons bezoek aan Soria en voor ons bezoek aan Numancia (daarover in een volgende post), dat ik het wachtwoord echt ontleedde en besefte dat op een letter altijd een cijfer volgde en dat die i dus een 1 moest zijn en die z een 2. Sindsdien geraken we zelfs bij de tent online, al valt de verbinding soms even weg.

We reden dus naar Soria onder een bijna staalblauwe lucht en met een temperatuur van 22°C die overdag zou oplopen tot 27°C. Soria is echt heel mooi. We gingen eerst naar het bureau voor toerisme waar ons heel veel uitleg werd gegeven en uiteraard hebben we niet alles kunnen zien op de enkele uren dat we in de stad rondliepen. Prachtige paleizen, kerken, kloosters, én een Instituto Antonio Machado, waar je ook de klas kon bezoeken waar Machado Franse les gaf.

P6170085  Eigen foto

P6177126

 P6177127

P6177129

P6177131

P6177135 Instituto A. Machado 

P6177136 Santo Domingokerk

P6177140 Paleis van de graven van Gomara (foto’s Roger)

Na een biertje op de Plaza Mayor reden we naar de Ermita de San Saturio, aan de overkant van de Duero.

Het was toen al siësta en het gebouw (bovenop de grot opgetrokken) en de grot zelf waren gesloten. Misschien een geluk, want ik las later dat er veel trappen aan te pas komen, en trappen zijn voor mij vaak een bron van hoogtevrees. Roger maakte dus enkel foto’s van de buitenkant, ook  vanop de andere oever van de Duero waar we naartoe liepen via eerst toch trappen en een brug. Aan de relingen van die brug hingen massa’s hangsloten: zoveel huwelijken?

P6177149

P6177146

P6177155

Daarna reden we terug naar de camping, maar dat ging niet vanzelf. Overal in het centrum van Soria waren wegenwerken aan de gang en onze GPS wilde ons constant terugbrengen naar afgesloten straten. Uiteindelijk heb ik maar zelf de op het bureau van toerisme gekregen platte grond ter handen genomen om ons de stad buiten te gidsen.

Weinig schaduw op de camping, dus zochten we een beetje lommer onder de bomen aan de Fuente vlakbij. Roger sliep een poosje, ik merkte in de verte, tussen het gras, tientallen ooievaars op. Helaas, mijn foto’s geven ze niet goed weer.

Daarna gingen we een biertje drinken in de bar, waar ik dus ontdekte dat ik het Wifi-wachtwoord verkeerd had gelezen gisteren.

P6177158 Foto Roger

Rond 18:30 besloten we nog eens naar de archeologische opgravingen in Numancia te rijden. “Kindjes min Hendrik”, weten jullie nog dat we daar jaren geleden ook eens naartoe gingen?

Toen werden we aangesproken door een kampeerder…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten