donderdag 26 juni 2014

Inderdaad een embolie

10 uur

Gisterenochtend kregen Roger en ik een ontbijt aangeboden (koffie of thee, broodje, jam, boter) en daarna was het weer wachten. Ik vraag me echt af waarom hij niet naar een kamer wordt overgebracht vermits het zelfs voor ons leken duidelijk is wat er aan de hand is. Ik spreek wat met andere patiënten die soms al langer dan Roger op die “spoedgangen” liggen en krijg te horen dat dit de normale gang van zaken is in dat hospitaal: eerst een officiële diagnose en daarna pas naar een kamer.

Iets voor 12 uur zien we eindelijk de dokter van dienst die bevestigt dat Roger een longembolie heeft en dat hij het heel rustig aan moet doen. Hij zal een weekje in het ziekenhuis moeten verblijven, van repatriëring is voorlopig geen sprake: te vermoeiend en dus te gevaarlijk. Om 12 uur wordt hij naar een kamer gebracht terwijl ik even moet wachten. Men zou mij komen halen. Om 13;30 uur sta ik nog steeds te lummelen en ik beslis zelf naar Roger op zoek te gaan: men is vergeten mij te komen zeggen dat hij op Intensieve Zorgen ligt.

Als ik bij hem binnenkom, is hij aan het eten. Hij heeft kip gekregen, wat hij niet lust, dus eet ik die maar op en laat de groenten aan hem.

Om 16 uur is het bezoekuur afgelopen. Ik neem de bus naar het centrum, zoek een poosje naar de bushalte van de autocar naar Aubigny, kijk wat rond naar hotels. Ik vind het immers niet zo leuk dat ik ‘s avonds niet meer in Bourges geraak voor het volgende bezoekuur.
In een bomvolle autocar rijd ik mee naar Aubigny, waar ik nog een half uur goed moet doorstappen naar de camping.

Ik heb ‘s avonds geprobeerd Roger te bereiken op zijn mobieltje: tevergeefs. Uiteraard maakte ik me zorgen (en mijn avondmaal, waar ik eigenlijk geen zin in had, bestond uit een homp brood, een ei en wat chocolade) maar deze ochtend belde ik dan maar de spoeddienst op waar men mij zei dat mobieltjes niet werken op die afdeling. Ze gaven me even Roger door die zich ook al zorgen maakte (over mij).

Ik heb zopas een douche genomen, wat sojamelk gedronken en wat kleren ingepakt. Straks, voor ik de autocar van 13:30 uur naar Bourges neem (eerst een half uur flink doorstappen in de zon die nu al volop schijnt) ga ik de campinguitbater waarschuwen dat ik zal proberen een hotel te boeken in Bourges.

2 opmerkingen: