zaterdag 14 juni 2014

Tordesillas

Vrijdag 13 juni 2014

We vertrokken vandaag om 10 uur uit Plasencia, met een temperatuur van 28°C. We volgden de Ruta de la Plata richting Salamanca en daarna Tordesillas. In een uitgestrekte kale vlakte cirkelden roofvogels boven de auto, en op de elektriciteitspalen troonden ooievaars. Links van ons zagen we weldra weer de sierra de la Pena de Francia opdoemen en rechts van ons de besneeuwde toppen van de sierra de Avila.

We begonnen te klimmen tot aan de Puerto de Bejar en vlak daarna daalden we Castilla y Leon binnen (provincie Salamanca). Daar, zo hoopten we, zou het iets koeler zijn dan in Extremadura. Helaas, al bij onze eerste korte halte voelden we dat dit niet het geval was. Ik weet niet hoe warm het was vandaag, wel dat het deze avond om 22 uur nog 31°C in de schaduw was op de camping van Tordesillas!

We kwamen aan op deze (ons goed bekende) camping om 12:30 uur. Na onze installatie dronken we een biertje, maakten we meteen gebruik van het heel nette sanitair en zette ik een wasmachine in gang.

P6130052

P6130053 Eigen foto’s (op de laatste foto het badkamertje dat ik mij heb “toegeëigend”: toilet, wastafel en douche en zelfs een haardroger die ik niet gebruik)

Daarna bleven we tot 18:50 op de camping rusten in de schaduw van onder andere moerbeibomen. Ons perceel is ruim, goed beschaduwd maar niet goedkoop: 25 euro per nacht. En we hebben geen wifi bij de tent, alleen in de bar en op het terras. Ondanks de schaduw droop ik van het zweet bij de allerminste inspanning (was ophangen, tenten helpen opzetten).

Om 10 voor zeven beslisten we toch maar wat te gaan wandelen in het oude gedeelte van Tordesillas (vlakbij).

P6131139

P6131120

P6131122  Foto’s Roger (op de laatste foto Johanna de waanzinnige die hier haar leven beëindigde)

We bezochten ook het museum  van het Verdrag van Tordesillas in de Casas del Tratado waar dat verdrag zou getekend zijn geweest in 1494.

P6131129

 P6131130 Foto’s Roger

Daarna ging het terug naar de Plaza Mayor waar we een biertje dronken in de schaduw van de galerijen (geen tapa gekregen, we zitten immers niet meer in Extremadura). In de volle zon was het niet te doen van de hitte!

P6131136 Foto Roger

We waren iets voor 21 uur terug op de camping waar we meteen een plato combinado (voor mij sla, kip, ei en frieten; voor Roger hamburger, sla, ei, rijst met tomaat en frieten) bestelden op het terras van de bar-restaurant. De temperatuur leek ons iets draaglijker geworden en omdat mijn GSM spontaan heel even online ging, weet ik dat het op dat uur 31°C was.

Ik had ergens gelezen dat er vandaag een voetbalmatch Nederland-Spanje was en inderdaad: in de bar zaten er twee kampen toeschouwers gereed. Terwijl wij aten, hoorden we afwisselend afkeurend geroep bij de Nederlanders en triomfantelijke kreten bij de Spanjaarden. Ik weet niet of de Spanjaarden uiteindelijk hebben gewonnen: wij zijn naar onze tent vertrokken rond 22 uur (en het was nog steeds 31°C) en nu (23:30 uur) hoor ik niets meer. Ik veronderstel dat, als de Spanjaarden hadden gewonnen, we vreugdekreten zouden gehoord hebben. Maar eigenlijk interesseert het me niet!

Nu is de temperatuur echt draaglijk; maar er is dan ook een vrij felle wind opgestoken… En zeggen dat wij onder bomen zitten, wat ik steeds probeer te vermijden bij zulke wind!

We bedachten daarstraks in de stad dat als we dan toch te oud worden om op deze manier te reizen, we het misschien moeten doen zoals voor we het kamperen ontdekten: kleine hotels of pensions zoeken waar je niet hoeft te reserveren. Dus gingen we ook even het toerismebureau binnen, en ja, hoor, je vindt nog steeds zulke logies! :-) Weliswaar betaal  je dan 20 à 30 euro per persoon, ongeveer het dubbele van op een camping, maar het valt te overwegen.

5 opmerkingen:

  1. Helaas Josiane, Spanje heeft verloren van Nederland met 5 - 1. Daarom geen feest bij de Spanjaarden. Maar wel op 18 juni, dan is er de Troonswissel, wordt Felipe, zoon van Juan-Carlos Koning van Spanje, weet niet of je dan veel gejuich gaat horen hoor, de Spanjaarden zijn ook niet meer zo Koningsgezind. Maar geniet maar van, jullie vakantie ! Kusje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Had liever dat Spanje gewonnen had van Nederland ! Zomaar, misschien een gedachte .

      Verwijderen
    2. Mij was dat volledig eender! :-)

      Verwijderen
    3. En ik had liever dat Nederland won van Spanje, zoals ook gebeurde. Wat zeg ik? Nederland heeft tegen elke verwachting in de wereldkampioen te kakken gezet door met 5-1 te winnen terwijl geen enkele expert leek te denken dat ze ook maar een kleine kans maakten om te winnen. :-)

      Verwijderen