donderdag 19 juni 2014

Rustige dag in Huesca

Donderdag 19 juni 2014

Na ons toilet en ons ontbijt (bestaande uit vooral een papaja die we gisteren hadden gekocht) klommen we langs het park naar het mooie plein Luis Lopez Allué, waar we nog een paar zaken kochten in een speciaal winkeltje.

P6191234

P6191235

P6191236  Foto”s Roger

Daarna liepen we terug naar de Soto Bajo, waar we in een van de zijstraatjes een wit wijntje dronken. We namen daarbij één portie “pulpo”  in olijfolie gebakken met veel paprika. Die bleek zo copieus dat we voldoende hadden gegeten. En de wijn (Somontano, 1 euro per glas!), die was zo lekker dat we een tweede glas bestelden.

P6190094 Eigen foto

P6191241 Foto Roger

Daarna kuierden we wat rond in de stad om uiteindelijk rond 15 uur terug naar de camping te komen. Toen wees de apotheekthermometer 28°C in de schaduw aan. Een zalige temperatuur.

We hadden gisteren avond op Google de adressen van alle Mercadona’s in Huesca opgezocht. Het zijn er vier, waarvan een dus vlakbij de camping. In die laatste wordt dus geen droge Oloroso meer verkocht, maar, zo dachten we, misschien ligt er nog een kleine voorraad in een van de drie andere. Wij dus op zoek. Dat bracht ons een beetje overal in de stad, maar wat we zochten hebben we niet gevonden. Blijkbaar is er in Spanje geen vraag meer naar die sherry.

We kochten wel gazpacho, brood (in onze koelkast hadden we  nog jamon serrano en kaas), en wijn om deze avond bij de tent te eten. Wat we dan ook deden rond 19:30 uur, na wat rust en lectuur. Lekker is dat, gazpacho! Zeker als er niet, zoals soms gebeurt,  water en brood is aan toegevoegd en als de azijn van goede kwaliteit is (hier was het heel lekkere sherryazijn, en trouwens, we hebben nog geen andere gekregen in restaurants en bars)!

Na een halve liter gazpacho was er in mijn maag echter nog maar plaats voor een hompje brood en een beetje serranoham.

Terwijl ik dit schrijf bij nog een glas wijn onder onze leeftent (waar we vijf minuten geleden zijn onder gaan zitten) hoor ik heel veel geroep en gejuich in de campingbar. Weer een voetbalmatch?

Ik vroeg zopas aan Roger wat we morgen zouden doen (zelf zou ik graag nog een dagje blijven… Maar er is hier morgen meer kans op regen én de temperatuur kan boven de 30°C oplopen). Hij wist het nog niet. Roger heeft als ascendant Weegschaal, en die twijfelen vaak. Die eigenschap hindert me vaak in het gewone leven, maar als we op reis zijn, vind ik het prima zo. Ik weet liever niet echt op voorhand waar we naartoe gaan!

2 opmerkingen:

  1. Wat is dat nu weer voor onzin, "Roger heeft als ascendant Weegschaal, en die twijfelen vaak."?

    BeantwoordenVerwijderen