donderdag 12 juni 2014

Feest in Plasencia en overlijden van Richard Rochus

Woensdag 11 juni 2014

We gingen dus boodschappen doen in Plasencia. Onderweg vroeg Roger me of we niet eerst nog eens zouden rondlopen in de stad.

Dat vond ik een goed idee.

Het was daar duidelijk feest: wat een volk op straat! Nadat ik tevergeefs naar geschikte postkaartjes had gezocht (ik vond er alleen over de kathedraal, en vermits vooral Elena en Matthias een kaartje verwachten, leek me dat niet echt het geschikte onderwerp) dronken we een tubo bier (ik heb liever een caña, maar ook bij deze biertjes kregen we een tapa: serranohesp). Ik vroeg aan de ober welk feest werd gevierd: het was een feria. Een soort kermis dus, maar zonder kraampjes. Wel met veel rockmuziek op de Plaza Mayor, en een soort populaire Flamenco op een ander plein. Ik vroeg me wel af hoe al dat volk op straat kon vertoeven! Normaal gezien wordt hier van 14 of  15 uur tot 20 of 21 uur gewerkt.

Ik zag op de thermometer van een apotheek dat het toen (rond 19 uur) 40°C was en begreep meteen waarom ik het nog steeds te warm had.

Toen de muziek ineens oorverdovend werd, zijn we teruggekeerd naar de parking en hebben we onze boodschappen gedaan in een Lidl.

En later, na een glaasje Oloroso met enkele olijven, aten we in het campingrestaurant. Weer voor 9 euro per persoon een menu: een “boerensla” voor ons beiden (tomaten, paprika’s, uien, tonijn en wat te veel aardappelen); daarna voor mij kipfilet, voor Roger albondigas, ijs voor hem en een appel voor mij, én een fles wijn en een fles gaseosa.

Terwijl we daar zaten, ging mijn GSM spontaan online en kreeg ik niet alleen aangename berichten door. Richard Rochus, de man van Ingrid Lenaerts (bestuurslid KVLS) is vandaag overleden!

Ik leef met jou mee, Ingrid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten