maandag 13 juni 2016

55 Limburgers aan het woord

Het regende geregeld maar tussen twee buien door besloten we even te gaan wandelen in Aalst (bij Sint-Truiden). Helaas, toen we daar een bosje inliepen, begon het zo fel te waaien dat we het niet veilig meer vonden tussen de bomen en op onze stappen terugkeerden. We reden naar Sint-Truiden, lieten de auto achter aan de begraafplaats, liepen de begraafplaats op, en wandelden van daar naar het Begijnhof en terug. Het was koud en het dreigde weer te gaan regenen.
'Rijden we nog eens naar de kringwinkel?' stelde Roger voor.

Uiteraard liepen we daar meteen naar de boekenafdeling. We zagen er prompt "55 Limburgers aan het woord" liggen, een publicatie van de VLS (voorloper van de KVLS), die we uiteraard kochten. Terwijl we het op het dak van de winkel hoorden stortregenen, zocht Roger nog een paar andere boeken uit en begaf ik me naar de speelgoedafdeling waar ik drie kaartspelen vond waarvan ik denk dat Elena en Matthias ze al zullen aankunnen tijdens ons kamperen binnenkort. Zodra de zondvloed even ophield, betaalden we en liepen we naar de auto.

Thuis was het tijd om te koken (spitskool met gekruid gehakt en citroensaus) en het is pas na het avondeten dat ik wat kon bladeren in onze nieuwe aanwinsten.
Het boek van de VLS is verschenen in augustus 1973 en bevat een schat aan prachtige teksten van VLS-leden zoals onder andere Marcel Beerten, Jan Colson, Philippe Rotsaert, Lambert Swerts, Julia Tulkens enzovoort, en een korte historiek van de VLS.

Wat ben ik blij dat we langs die kringwinkel reden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten