dinsdag 7 juni 2016

Regen

'Vertrekken jullie opnieuw als het weer zich herpakt?' hebben veel mensen mij al gevraagd, waarop ik antwoordde: 'Misschien wel'.
Ik merk echter elke dag duidelijker dat het bijna onmogelijk wordt: overal waar we op één dag reizen naartoe kunnen, blijft het regenen. Ondertussen heeft Roger ook al toegezegd voor een paar vergaderingen waarvoor hij zich eerst had verontschuldigd in het idee dat we dan in het buitenland zouden zitten. We hebben ook een telefoontje gekregen van vriend Karel en met hem afgesproken in Leuven in de loop van volgende week.

Geen echte reis dus voor ons dit jaar, tenzij je enkele dagen in de Elzas als een reis bestempelt. Ik leg het even uit: normaal gezien zouden we tegen eind juni gezorgd hebben dat we in die buurt waren, zouden dochter en schoonzoon Elena en Matthias naar onze camping gebracht hebben, terwijl zij met baby Eva een hotelkamer in de buurt zouden huren. Elena en Matthias zouden dan voor de eerste keer in hun leven kamperen en ze keken daar echt naar uit.

Maar... als het blijft regenen zoals de laatste tijd wordt het voor de kleinkinderen eind juni bij opa en oma in Haspengouw logeren in plaats van in de Elzas. Kamperen met regen is voor kinderen nog minder prettig dan voor oude mensen, vermoed ik!

Vandaag reed Roger het gras af. 'Ik heb voldoende beweging gekregen vandaag', zei hij mij nadien, en ik gaf hem gelijk... hopende dat we na een beetje rust toch nog een wandeling zouden maken. De weergoden bleken Roger echter gelijk te geven: het begon plotseling te regenen en te onweren, met weer wateroverlast op veel plekken (wij wonen nogal hoog en bleven daar tot nu van gespaard, maar ik heb gelezen dat in de buurt van Boudewijn Knevels zandzakjes werden uitgedeeld, dat een van mijn neven - in de betekenis van "cousin" - water kreeg in zijn serre en kelder, en dat het verkeer veel hinder ondervond van het slechte weer).

Met zulk weer gaan we niet kamperen hoor, Elena en Matthias!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten