zondag 19 juni 2016

Een geslaagde middag bij Nany

Toen we bij haar aankwamen, wachtte daar op ons mijn schoolvriendin Marie-Louise met een cadeautje voor Eva (ik weet wat het is, maar ik verklap het nog niet) en een fles wijn voor Roger en mij. Dat laatste als dank voor de kweeperen die ze van ons kreeg. In feite had ze ons al op die manier bedankt, die geste was helemaal niet nodig, maar wijn aanvaarden wij altijd in dankbaarheid!:-)

Rond 15 uur verliet Marie-Louise ons: mijn moeder Nany wilde Roger en mij ergens naartoe brengen. Ze wilde niet verklappen waar naartoe: het moest een verrassing blijven.
En of het een verrassing werd! De plaatselijke bibliotheek verkocht een heel groot aantal boeken. Na iets langer dan een uur snuisteren, kwamen we weer met een twintigtal boeken buiten, waaronder een zestal kinderboeken!

Daarna wilde Nany ons trakteren op het terras van de Vogelenzang in 's Gravenwezel. Het was dan ook eindelijk eens mooi weer! Op 2 juli zal het 39 jaar geleden zijn dat Roger en ik in dat etablissement onze bruiloft vierden. Het is fel veranderd maar nog altijd even gezellig.
Foto's Roger
Terwijl we daar genoten van een Orval in het zonnetje, belde Nany naar Hendrik. Hij beloofde 's avonds bij haar te komen eten.

Toen we terug "thuis" waren, gaf Nany me nog ettelijke cadeautjes (eau de toilette, cosmetica, een hangertje en een blouse) voor ik de tafel begon te dekken en zij soep te maken.

Hendrik kwam er aan om 18 uur. Hij dronk een biertje, Nany en ik sherry en Roger niets, want hij moest nog rijden. Na een lekkere preisoep aten we brood met een waaier aan toespijzen terwijl we gezellig praatten. Nany vertelde over haar feestje van gisteren, we bespraken de maatschappij van nu vergeleken met die uit Nany's kindertijd, Nany haalde herinneringen op uit haar kinderjaren... maar rond 21:30 uur was het tijd voor ons om Hendrik naar de tram te brengen en zelf terug naar Limburg te rijden.

3 opmerkingen:

 1. Hum... ik had het ter plaatse niet opgemerkt: die Vogelenzang lijkt wel een reünieplaats voor rijke autobezitters te zijn geworden! :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. herinneringen uit haar kinderjaren, iets over haar vader te weten gekomen? Zo ja een bepaalde persoon inlichten he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niets over hem. Wel veel interessants over haar verblijf bij grootouders!

   Verwijderen