woensdag 8 juni 2016

Mettekoven, onder andere

Eindelijk een dag zonder regen!

Na onze boodschappen reden we naar Mettekoven voor een wandeling van een klein uur rondom het dorp.
Klaprozen, korenbloemen, de eerste koekoek die ik hoor dit jaar... maar ook sporen van een onweer dat daar, ondanks de nabijheid, veel lelijker heeft thuisgehouden dan bij ons: veel afgerukte dikke takken en enorme plassen!

In het terug naar huis rijden kreeg ik een vertaalopdracht... van een klant die al jaren niets meer van zich had laten horen, en die ik dus was vergeten te waarschuwen dat ik deze maand niet beschikbaar zou zijn wegens vakantie.

Eigenaardig, want vlak daarvoor had ik me afgevraagd of, vermits het er naar uitziet dat we toch niet echt op reis zullen gaan, ik mijn klanten niet moet op de hoogte brengen van het feit dat we terug thuis zijn.
Ik twijfelde: enerzijds vertaal ik heel graag (en kan ik het geld gebruiken), anderzijds is onder andere het poortgebouw zo vuil geworden - door de vele regens en een duif die zich daar heeft genesteld - dat ik dat echt zou moeten onder handen nemen. Ja maar... tijdens mijn vakantie heb ik helemaal geen zin in die huishoudelijke taken (om eerlijk te zijn: anders ook niet). En ... als ik vertaalwerk aanneem, krijg ik een excuus om die onaangename taken voor mij uit te schuiven. Kortom, ik nam maar geen beslissing.

Nu echter moest ik wel. Na lang nadenken, heb ik toch maar geantwoord dat ik niet beschikbaar ben tot eind juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten