dinsdag 21 juni 2016

Schrijfster in Parijs

Omdat het dreigde te onweren, maakten we vandaag maar een wandeling van een dik halfuur in Borgloon (zodat we desnoods konden schuilen). Het heeft echter helemaal niet geregend! Maar kom, zo was het goed, want ik had nogal veel werk thuis (onder andere voorbereidingen voor iets waarover ik later meer zal vertellen).

Deze avond laat, nadat ik met alles klaar was, weer een leuke blog gevonden. Interessant, heel goed geschreven en vlot leesbaar. De link hiervoor voert naar een bepaalde rubriek uit die blog (waarop ik nog veel andere interessante zaken las over Parijs)... en terwijl ik die rubriek las, bedacht ik dat mijn houding tegenover Nederlands lijkt op de houding van Fransen tegenover hun taal. Dat wist ik natuurlijk al, maar ik besefte niet dat zoiets enkel typisch voor Fransen zou zijn.

Uiteraard kreeg ik door al die lectuur geen tijd meer om mails te beantwoorden: sorry, vrienden!

O ja, vandaag ook gelezen dat Benoîte Groult is overleden. Op 96 jaar, in haar slaap. Wat vond (waarom schrijf ik nu "vond" en niet "vind"? Ik kan haar boeken immers nog steeds lezen) ik die auteur goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten