vrijdag 17 juni 2016

Nichten

Tussen twee regenbuien door maakten we Rogers dagelijkse wandeling in Borgloon. En weer werden we verrast door een stortbui. Onderweg had ik gebeld naar Rogers nicht en politica Jeannine Leduc: of we welkom waren.

Ze ontving ons enthousiast en, zoals destijds haar moeder, tante Laure zaliger, met taart, koffie of thee en tal van familieverhalen. We praatten ook wat over politiek en literatuur, en ze vertelde nieuwtjes over dorpsbewoners die we kennen.

Zo vernam ik dat de nicht (in de betekenis van "cousine") Marie-Joseph (uit Ulbeek) van mijn vader onlangs is overleden. Weer wist ik er niets van (niet zo heel lang geleden waren we nochtans nog eens in Ulbeek en aan het graf van haar zus Béatrice en haar broer Millie had ik geen verandering opgemerkt).
'Ze is kort geleden overleden,' legde Jeannine uit, 'en de laatste bewoonster van de boerderij is verhuisd naar een rusthuis'.
De laatste bewoonster, dat is dus nicht Julie.

Toen we thuis kwamen, googelde ik nog voor het koken naar de naam van die nichten... en wat vond ik: Jeannine had zich vergist. Julie is ook al overleden, in januari van dit jaar. Haar tweelingzus Marie-Joseph overleed in mei, in een rusthuis.
De tweelingzussen liggen dus waarschijnlijk niet in dat graf in Ulbeek, want ons laatste bezoek aan dat dorp was echt wel na januari van dit jaar!

Dat zal me leren bezoeken zo vaak uit te stellen! :-(

Ondertussen regent het nog steeds!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten