donderdag 23 juni 2016

Naar Turckheim (Elzas)

Woensdag 22 juni 2016

Roger wilde absoluut via Duitsland rijden, terwijl ik Luxemburg verkoos maar ja, hij is de chauffeur en hij vermoedde dat het langs Duitsland sneller zou gaan. Ik was bang van de snelwegen, al moet ik toegeven dat het deze keer minder erg was dan begin juni. En ik kreeg wat tijd om de landschappen te bewonderen, ondanks dat snelle rijden waar ik de zenuwen van krijg Na ongeveer vier uur (en een halte van een klein half uur om te tanken en te eten) reden we Frankrijk binnen en daar viel het op dat het nog rustiger was op de snelwegen. Omdat ze betalend zijn?

Helaas, plotseling kregen we te maken met de ene file na de andere. Daardoor kwamen we pas om 19:20 uur aan op de camping in Turckheim, aan de voet van bergen met wijngaarden op de flanken.

Foto Roger
We waren dan precies 7:20 uur onderweg.

We schreven ons in, mochten een plek kiezen: het werd een vrij ruim perceel onder lindebomen, vlak bij het mini-speeltuintje en niet ver van het sanitair. We hebben weer onze Hollandse De Waardtent bij, wat maakt dat we pas rond 21 uur waren geïnstalleerd (ik heb het nooit gehad voor die tent maar tja, ik geef toe dat ze vrij ruim is). We konden eindelijk aan eten denken: een rest van gisteren dat ik had meegebracht.

Om 22 uur maakten we nog een wandeling op de camping zelf. Hij is dicht bevolkt en toch niet te druk, netjes en... overal vliegen, lopen of klepperen ooievaars. Ik zal dit jaar dan waarschijnlijk niet meer in Spanje zal geraken, maar de ooievaars moet ik dus niet missen.


Foto's Roger
De wifi-verbinding is hier niet optimaal: ik weet niet wanneer ik dit zal kunnen posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten