woensdag 15 juni 2016

Kerniel en werkgroep WOI

Het regende weer pijpenstelen na onze brunch. Toen het even ophield, keek ik naar de weersvoorspellingen: 1 uurtje droog weer voor de boeg in deze streek. Tijd dus voor Rogers dagelijkse wandeling, liefst niet te ver, zodat we niet te veel tijd zouden verliezen in de auto.

Het werd Kerniel, waar Roger telkens opnieuw naartoe wordt gezogen. We zouden gaan kijken hoe het zat met de nieuwe constructie in de "Leemzaal".


Persoonlijk vind ik de nieuwe constructie niet mooi (foto's Roger)
Van de "Leemzaal" liepen we langs de spoorwegzate naar het klooster van Colen...

Foto Roger
waar het plotseling begon te gieten. We keerden terug naar de kerk van Kerniel langs dezelfde spoorweg (langs de vallei zou al te nat zijn geweest) en kwamen daar druipnat aan. Inderdaad: we waren toen iets meer dan een uur van huis weg en hadden een klein uur gestapt. De voorspellingen zaten er dus niet naast.

Na het avondeten (restjes van de vorige dagen) moesten we naar een vergadering van de werkgroep WOI. Het ging over de opbouw van ons boek (en Mieke had daarvoor al ongelooflijk goed werk geleverd) en we spraken met een kleine redactieploeg af begin juli... om 9 uur 's ochtends.
Ongezellig vroeg voor de nachtuil die ik ben! Ik vraag me trouwens nog steeds af hoe ik er destijds in slaagde om praktisch elke dag om 8:30 uur te beginnen lesgeven nadat we eerst de kinderen aan hun school hadden afgezet (voor de jongens was dat wel dezelfde school als waar ik werd verwacht).

Tijdens de vergadering ook vernomen van zijn vervanger dat schepen Jan Leus al veel beter is.

Om de avond te eindigen, eindelijk de papieren brief die ik einde maart kreeg van mijn "Matadi-vriendin zonder pc" beantwoord.
Maar... geen tijd gevonden om enkele mails te beantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten