zaterdag 11 juni 2016

Behangen

Onze slaapkamer zou al lang opnieuw geschilderd of behangen moeten worden. Geen van beide bezigheden zijn echter onze favoriete, dus schoven we dat altijd maar op. Ik had zelfs al voorgesteld in de plaats daarvan de muren van de kamer te behangen met echte stoffen (gordijnenstof bijvoorbeeld) maar dat vond Roger maar een gek idee.

Vandaag (vermits we toch niet op reis gaan, hebben we per definitie wat meer vrije tijd) wilde ik er echt aan beginnen. We reden dus naar een doe het zelf-winkel,  bekeken er de keuze aan behangpapier enzovoort, bedachten in het terug naar huis rijden hoeveel werk we wel zouden moeten steken in dat behangen, en ik voelde dat we het weer zouden uitstellen (echt, noch Roger noch ik houden van dat soort werk).

Tot Roger ineens voorstelde: 'Laten we naar Ikea rijden om te zien of jouw idee met die stoffen haalbaar is'.
Wij dus onder een dreigende lucht naar Ikea in Hognoul. Het is echt te doen, met stoffen... En het zou zelfs veel goedkoper zijn dan met behangpapier! En, terwijl we in het Ikea-restaurant genoten van een koffie of een thee, bedacht Roger dat, in plaats van de klassieke rails, hij zelf kan zorgen voor twee houten latjes tegen de muur, waartussen we de stoffen zouden klemmen, zodat we ze er gemakkelijk tussenuit kunnen halen voor een wasbeurt. Nu nog hopen dat we niet te lang wachten met onze plannen uit te voeren!

Toen we Ikea buitenkwamen, regende het pijpenstelen!

2 opmerkingen:

 1. Toch niet zo'n goed idee, stoffen tegen de muur.
  Zijn stofwreters, daardoor kan je hooikoorts opdoen, niet zo gezellig. Ook logies voor motten, vliegen, spinnen en ander ongedierte.
  Beter een likje verf, gezonder. Er bestaat verf dat ge kunt afwassen.....
  Misschien even hulp aan Hendrik vragen....
  Prettig weekend verder ......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spinnen hebben we hier genoeg en van mij mogen er nog meer komen: hoe meer spinnen, hoe minder vliegen en ander ongedierte (spinnen zijn geen ongedierte hé). En, met het systeem dat Roger voorstelt, kunnen de stoffen geregeld in de wasmachine, want ons kennende, kun je je wel voorstellen dat de muren stofzuigen hier héél zelden gebeurt hé! :-)
   Ook nog een prettig weekend! Regent het aan de kust?
   O zeg, hoe tof dat jullie Anny enz. terugzien!
   xxx

   Verwijderen