woensdag 1 juni 2016

Würzburg

31 mei 2016 Kamperen in Würzburg

Het zou tijd worden dat ik eindelijk nog eens wat schrijf... Maar ja, het triestige weer van de vorige dagen gaf me niet bijzonder veel energie... En daarbij we hebben hier geen wifi bij onze tent. Ik heb weinig zin om in de buurt van het onthaal te gaan zitten en weet dus niet wanneer ik dit zal kunnen posten.

We zitten al een poosje in Würzburg, in Beieren. Vermits er problemen waren met de tankstations in Frankrijk besloten we nog eens naar hier te komen. In de jaren 70 van vorige eeuw kwamen we hier geregeld naartoe met onze Duitse vrienden die we jammer genoeg uit het oog zijn verloren. En.. we hadden er heel goede herinneringen aan.

Wat is er echter veel veranderd sindsdien! Het verkeer op de snelwegen in Duitsland is in tegenstelling tot toen niet meer te doen.! Ongelooflijk druk, zo erg dat ik de hele tijd gespannen in de auto zat en dat zelfs Roger, die graag rijdt nu zei dat het niet aangenaam rijden was! Er wordt dan ook vrij agressief gereden!
Ik moest denken aan ons nichtje (afijn, nicht: ze wordt binnenkort 30 jaar): zij werkt in München en rijdt geregeld in een ruk van Antwerpen naar daar! Dat zou zelfs Roger niet aankunnen!

De camping valt op het eerste gezicht mee: ruim, niet te ver van Würzburg zelf, aan de voet van heuvels vol wijngaarden (lekkere Frankenwijn!) en aan de oever van de Main. En er lopen veel tamme witte konijnen rond! Jammer genoeg wordt hij ook omringd door wegen, onder andere die drukke snelwegen, en door een spoorweg... En hebben we dus tot heel laat vrij veel lawaai.

Maar kom, vandaag kwam de zon toch eindelijk weer eens piepen na twee dagen intense regen! We mogen eigenlijk niet klagen, vergeleken met wat mensen uit andere streken meemaakten tijdens dat rotweer van de vorige dagen!

Roger wilde deze keer heel graag nog eens onze vroegere Hollandse tent meenemen. Ruimer dan onze Quechua-tent, dat wel, maar het heeft bijna een uur geduurd om ze op te stellen. Ik voorspel dat we veel minder zullen rondzwerven dan op vroegere reizen!

2 opmerkingen:

  1. je nichtje wordt wel 31 jaar hoor. hopelijk hebben jullie geen overstromingen daar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ja, je hebt gelijk: ik vergeet altijd dat ik dit jaar 67 word! Ik reken altijd zo: nichtje is 36 jaar jonger dan ik!:-)

      Verwijderen