dinsdag 28 juni 2016

Naar huis

We hadden 1 uur en 44 minuten nodig om snel te ontbijten (brood, hardgekookt ei en abrikozen), de tent af te breken en alles in te laden. Roger geeft nu toe dat het veel te lang duurt met die Hollandse tent. Maar ja, hadden we de Quechua-tentjes gebruikt, dan hadden de kindjes in een aparte tent moeten slapen. Niet alleen vrees ik dat ze dat niet zouden geapprecieerd hebben maar Roger en/of ik zouden dan gemiddeld drie keer per nacht hebben moeten opstaan en naar hun tentje verhuizen om ze opnieuw in hun slaapzak te steken.

Deze keer reden we via Luxemburg, en eerst langs de "col de la Slucht" via haarspeldbochten en schilderachtige landschappen. Rond de middag, na onze picknick (brood, kaas, rillettes, fruit) even een hevige stortbui gehad. Voor de rest was het meestal rustig rijden, en als het al even druk werd, was dat nog veel minder dan we in Duitsland meemaakten.

Rond 17:30 uur waren we thuis waar ik meteen voor een avondmaal zorgde, met onder andere soepgroenten en vlees die we onderweg hadden gekocht, een blik sperziebonen en aardappelen die we in huis hadden. Daarna werd het uitpakken, opruimen (daarmee zijn we nog niet klaar: om te kamperen heb je meer bagage nodig dan een koffertje kleren), de wasmachine twee keer laten draaien, was te drogen hangen, de post sorteren, de mails nakijken (maar nog geen tijd gehad om ze te beantwoorden) en vaststellen dat ons vogelafweertoestel niet helpt: het poortgebouw is smerig, want er zitten nog steeds duiven. De rest van het huis kan ook een schoonmaakbeurt gebruiken: vanaf morgen ben ik weer bijna voltijds huishoudster! :-(

Boodschappen moeten er morgen of overmorgen ook gedaan worden. We hebben in een Lidl vlakbij Turckheim heerlijke donkere chocolade gevonden met 81% cacao. Eens zien of die tegenwoordig in "onze" Lidl ook wordt aangeboden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten