vrijdag 26 augustus 2016

Ik miste daglicht vandaag!

Bij Nany waren de gordijnen gisteren dicht. Persoonlijk vind ik dat vrij onaangenaam overdag maar inderdaad, zo hielden we de warmte ook buiten destijds in Matadi, en hetzelfde maakte ik mee de tweede keer dat ik in Spanje was. Dat was in juli 1971, bij Marisol zaliger in Barcelona. Mijn vrienden en ik mochten daar op een snikhete middag de siësta doorbrengen in haar volledig verduisterde salon.
Dus had Nany gelijk dat ze met deze hittegolf haar salon in duisternis hulde.

Roger en ik besloten vandaag voor de eerste keer ook onze gordijnen niet te openen. We wilden immers nog een beetje schoonmaken en daarbij konden we een overdreven hitte echt missen. Van het huis een soort hol maken hielp een beetje: het werd hier niet warmer dan 27°C, behalve in de keuken tijdens het koken. Tja, vermits we in principe slechts één keer per week boodschappen doen, had ik al een poosje alles in huis voor ons avondeten en omdat daar vlees bij was, kon ik moeilijk geen gebruik maken van het kookvuur.

Maar... ik vond het niet aangenaam. Ik hoef echt geen gevelbrede ramen, maar een beetje daglicht heb ik echt gemist vandaag!


2 opmerkingen:

  1. Vandaag, na ons bezoek aan Tongeren, een telefoontje gepleegd met Jan Gerits, over het succes van zijn jongste monografie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag, na ons bezoek aan Tongeren, een telefoontje gepleegd met Jan Gerits, over het succes van zijn jongste monografie.

    BeantwoordenVerwijderen