woensdag 3 augustus 2016

Over onder andere regen, spiritualiteit en vertalingen

Het heeft weer bijna de hele dag geregend!
Nu is het wel zo dat als ik vertaalwerk heb, de regen me weinig kan schelen.
Op het gebied van vertalingen was juli een heel magere maand maar na onze brunch vandaag begreep ik aan wat dat (ten dele?) lag. Ik vond immers een mail van een klant: of ik terug thuis was en opnieuw beschikbaar? Blijkbaar dacht die vrouw dat ik tot einde juli met vakantie zou zijn! Wat een stom misverstand!

Ik vond ook een mail van Edith Oeyen: de monografie is klaar, of Jan Gerits die kan gaan afhalen. Ik vroeg het aan Jan in een mail en omdat ik niet meteen een antwoord kreeg (het zou goed zijn als de boekjes werden afgehaald voor de drukker met vakantie gaat, dus voor overmorgen), belde ik hem even op. Hij kon ook niet naar Beringen rijden en zou vragen aan Edith of zij de boekjes nog eens kon afhalen en naar Ingrid Lenaerts (die ze moet opsturen) brengen.
Ook met Nany gebeld, die een nieuwe buur heeft: zij denkt dat hij een Congolees is. Kunnen ze misschien samen over Congo spreken binnenkort?:-)

Na het avondeten hield het eindelijk op met regenen. Ik was aan het lezen (op papier) toen Roger mij voorstelde toch nog even te gaan wandelen in de buurt van de kapel van Helshoven.
Dat deden we gedurende een klein uur en het deed echt deugd, bij valavond stappen tussen fruitbomen en bosjes. Niemand ontmoet, wel af en toe een roofvogel zien vliegen en tussen de struiken geregeld een dier horen scharrelen. En de voorbije regen had alle parfums geaccentueerd.
We gingen ook nog even de kapel binnen. Daar krijg ik praktisch elke keer een bijna mystieke ervaring (eigenlijk zou de ervaring compleet zijn, dat weet ik, als ik er helemaal alleen was).

Deze avond laat nog even gekeken naar een interview met Olivier Chambon: over zijn boek "Oser parler de la mort aux enfants". Je vindt het interview hier, materialistische vrienden en familieleden van mij. Chambon zegt ongeveer hetzelfde als wat ik al heel lang vermoed, alleen is hij een wetenschapper, ik niet.

Ik zou nog een paar mails moeten beantwoorden maar ik vind het te laat. Mensen, sorry hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten