zaterdag 20 augustus 2016

Uitreiking Nestor 2016


Frans Depeuter had ons uitgenodigd op de tiende Nestoruitreiking in Herentals.

Dit jaar werd de Nestor toegekend aan de stichters ervan, Frans Depeuter en Robin Hannelore, en aan zangeres Della Bosiers.
Zoals elk jaar werden we verwelkomd door Ingrid Ryken, waarna Frans Depeuter de geschiedenis van de Nestor uit de doeken deed.
Della Bosiers gaf drie fel gesmaakte korte optredens, Erik Goris interpreteerde een heel goede, levensechte monoloog van Frans Depeuter (over geroddel), Assunta Geens las voor uit "Een merel met lange oren" van Robin Hannelore, toevallig mijn favoriete Nederlandstalige roman.
Er waren uiteraard ook (leerzame) laudatio's, alleen vond ik dat Paula Semer in haar laudatio voor Della Bosiers een beetje te veel over zichzelf sprak.

Schepen van cultuur Ingrid Ryken
Frans Depeuter

Della Bosiers

Assunta Geens

Erik Goris

Frans Depeuter en Robin Hannelore ontvangen de oorkonde en het beeldje

Paula Semer

Foto's Roger

Daarna volgde een receptie waarop we deze keer Modamske, Kristien, Reinhilde en haar echtgenoot ontmoetten. En Frans Depeuter uiteraard, die beloofde me een bundel van hem, die ik nog niet kende (Evangelie volgens), op te sturen.Foto's Roger

Het was een mooie, leerrijke, vriendschappelijke dag... en de beloofde regen viel pas uit de lucht terwijl wij terug naar huis reden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten