zaterdag 13 augustus 2016

Na een lichte ontgoocheling, een drankje bij Stephane Malais

Prachtig weer vandaag! Voor onze dagelijkse wandeling (na een paar huishoudelijke taken) reden we naar Borgloon. Van daaruit liepen we langs de vroegere spoorwegzate naar Kerniel en meer bepaald naar het klooster van Colen. We wilden immers na de wandeling iets drinken in die "Vallei van Colen".

Het werd een mooie (voor ons wel overbekende) wandeling maar wat een volk in dat nieuwe café! Er stonden banken (uitkijkende op de prachtige vallei, vandaar de naam zeker?) maar in tegenstelling tot lang geleden, toen je in de cafetaria gewoon aan een tafel bijschoof, merkte je nu dat bezoekers het liefst van al geen vreemden aan hun tafel kregen.
We hebben niet aangedrongen (ook wij hebben vrienden die het liefst van al geen onbekenden aan hun tafel krijgen) en zijn (toch wel een beetje ontgoocheld) op onze stappen teruggekeerd.

Maar... aan de auto gekomen, stelde Roger voor iets te gaan drinken bij Stephane Malais in Heks. We hadden daar wel niet een uitzicht op de vallei van Colen, maar het was er wel, zoals altijd, heel gezellig.

Bijna geen werk gehad aan het avondeten: er waren restjes genoeg van gisteren.

En deze avond, na een uurtje lectuur (deze keer in papieren tijdschriften, en onder andere een interview gelezen met een vroegere kameraad van Hendrik) nog enkele uren verder teksten nagelezen voor de werkgroep WOI. We zullen nog heel veel werk hebben als we dat boek op tijd willen afkrijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten