donderdag 11 augustus 2016

Interview met Mark Grammens

Karel vertelde ons gisteren over een interview met Mark Grammens in het laatste nummer van Knack. Wijzelf zijn niet (meer) geabonneerd op Knack en toch wilden we dat interview wel eens lezen (we waren destijds geabonneerd op "Journaal" van Mark Grammens).

Ondanks de lichte regen en het vrij koude weer besloten we onze dagelijkse wandeling vandaag in Sint-Truiden te maken: naar de bibliotheek. Daar zouden we het tijdschrift raadplegen.

Helaas, iemand was dat nummer van Knack al aan het lezen. Wijzelf keken wat rond, ik merkte dat het mislukte exemplaar van de Limburgse Monografie er al tussen de andere tijdschriften prijkte (en hoopte dat de bibliotheek, net als de andere abonnees, heel snel de verbeterde versie zou aankrijgen, want inderdaad, als je dat zo bekijkt als buitenstaander, is het echt geen gezicht, die kaft), lazen wat in het ene of andere tijdschrift, om uiteindelijk te gaan kijken of de Knacklezer nog niet klaar was met zijn lectuur. Hij was in slaap gevallen!!!

Zijn buur raadde ons aan hem half wakker te maken en te vragen of we zijn Knack even mochten lenen.

We maakten een  kopie van het bewuste interview, lazen er deeltjes uit,  gaven de slaper zijn tijdschrift terug en wandelden naar de auto. Het miezerde, er stond een vrij koude wind: het was echt geen aangename wandeling.

Thuisgekomen wilde ik verder teksten nalezen voor de werkgroep WOI maar eerst ging ik even naar de jongste publicatie van Sanctorum op "Visionair België" kijken. En wat bleek?
Sanctorum had het bewuste interview daar gekopieerd.
Heel onze "queeste" bleek dus nutteloos te zijn geweest. Hoewel, Roger heeft zijn beweging gekregen terwijl we op een dag als deze normaal gezien de neiging hebben niet te gaan wandelen.

We lazen allebei dus het interview online maar Roger en ik hebben het moeilijk met het woord "overheid" dat volgens ons overbodig is in Grammens' definitie van terrorisme:
"De gangbare definitie van terrorisme is: het gebruik van geweld om politieke doelen te bereiken door de overheid". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten