donderdag 21 juni 2018

33°C In de schaduw

Toen ons eerste matras stuk bleek, hadden we al anderhalve nacht op de grond geslapen. Op keitjes onder andere. Ik voelde al een poosje dat dit mijn ribben geen deugd had  gedaan maar omdat de pijn enkel zeurend was, heb ik ze al die tijd niet ontzien. Met alle gevolgen van dien: vandaag van bij het opstaan pijn bij praktisch elke beweging en zeker als het een beetje schokt.

Toch gingen we naar het centrum, ondanks de 33°C in de schaduw. Eigenaardige stad die van mij bijna een shopster maakt. Maar de winkels zijn toch zo mooi. En die paleizen, die straatjes!
Uiteraard dronken we nog een biertje voor we terugkwamen naar de camping.



Eigen foto's
Daar deed Roger een dutje terwijl ik wat las... en pufte van de warmte.

Iets voor zeven uur kregen we een welgekomen briesje. We aten bij de tent (te veel volk in het restaurant: ik hoor ze nu nog door elkaar praten) en...we hebben gezien dat de afwasbakken heel vuil zijn (gelukkig hebben we een waterkraantje vlak bij ons perceel) en de keuken van het restaurant grenst aan die bakken. Ik stel me dus vragen over de hygiene in de keuken.

In het centrum zagen we dat het deze avond Fête de la Musique was. Is er daarom zoveel volk?
Nee, wij zijn er niet naartoe gegaan, we hadden geen zin in massa's volk. In de plaats hebben we wat rondgereden in de buurt. Langs smalle veldwegen met af en toe een huis of een boerderij op een groot terrein en dorre weiden.

Het is nu 22:30uur. De krekels, die de hele dag hebben gezongen, zwijgen; in de verte hoor ik muziek en geroep en vanuit het restaurant komt nog steeds geroezemoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten