vrijdag 22 juni 2018

Naar Mirepoix

Roger had zin om nog eens naar Chalabre te gaan. In de Pays Cathare, ja, maar eigenlijk louter om sommige plekken, waar we heel lang geleden vertoefden, terug te zien. Carcassonne zouden we links laten liggen wegens derig jaar geleden al te druk, en Puivert en Montsegur hebben we bezocht toen er nog praktisch geen toeristen waren in de streek en toen het nog gratis was.
Omdat de camping bij Chalabre, Meric, waar we enkele keren gelogeerd hebben, niet meer bestaat, besloten we naar Mirepoix te rijden waar we volgens  Google een fatsoenlijke kamping zouden vinden.

We vertrokken om 10:30 uur via de snelweg naar Carcassonne, verlieten de snelweg om 11:45 uur en reden verder langs gewone wegen. Na een picknickhalte reden we Mirepoix binnen om 13:40 uur. De camping ligt aan de rand van het stadje maar bleek pas open om 14 uur. Gelukkig had de uitbater ons gezien: we mochten ons meteen inschrijven.

Nadat we waren geïnstalleerd gingen we naar de stad waar we een paar uur kuierden en uiteindelijk iets dronken (biertje voor Roger, blanquette de Limoux voor mij) op de markt met zijn galerijen gevormd door de brede overkraging van de eeuwenoude huizen.
De prachtige kathedraal bezochten we uiteraard ook.
Herinneringen! Het  is meer dan 30 jaar geleden  dat we hier het laatst waren. Wel is het jammer genoeg veel toeristischer geworden.

Na nog snelle boodschappen besloten we op die markt te gaan eten. Roger nam een menu à 16 euro (en kreeg daardoor voldoende groenten), ik een omelet met hesp en champignons en sla, maar ik kreeg weer niet alles op.
Het valt me wel op dat tegenwoordig bij praktisch elk gerecht frieten worden geserveerd (vroeger was dat niet het geval) en dat je veel meer dikke mensen ziet dan destijds.

We zitten nu onder onze leeftent. De camping leek heel rustig tot... er een feest losbarstte in het nabije sportcomplex: hinderlijke muziek!

Morgen  een uitstapje naar Chalabre (20 km van hier)?
Eigen foto's

Foto's Roger

4 opmerkingen:

 1. Blij, te horen, dat ik niet de enige ben die niet meer tegen de drukte kan! Geniet verder van jullie vakantie. Hier alles oké. Groetjes van M-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, wat een verrassing! Nee, ik hoef geen drukte meer rondom mij! Lieve groetjes en tot gauw!

   Verwijderen
 2. Mirepoix is schijnbaar in trek, een vriendin van mijn buurvrouw heeft daar een huis gekocht, mijn buurvrouw is er pas op verlof geweest, en zo kan ik toch nog enkel andere mensen die daar ook zijn geweest. Schijnbaar ook een mooi stadje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel mooi stadje maar het wordt inderdaad steeds toeristisscher!

   Verwijderen