dinsdag 26 juni 2018

Zoeken naar een restaurant

Morgen willen we naar huis - ondanks de muggenmelk elk tientallen muggebeten en ik een gekneusde rib rijker - en Roger wilde nog een laatste keer op restaurant gaan.

Na nog eens snelle boodschappen (onder andere twee cadeautjes voor Matthias gekocht, want op de markt in Pamiers had ik enkel spullen voor de meisjes gevonden; en eieren plus bananen voor morgen onderweg) gingen we op zoek naar een restaurant dat open is. Het werdd een ware zoektocht. Het restaurant de la Gare, vlakbij het vroegere station dat we niet kenden, is 's avonds gesloten; het café de la Poste biedt alleen ontbijten aan; Le Temps des Mets blijkt gesloten. Een beetje wanhopig kwamen we picknicken bij de tent.

Het vroegere station 
Op dat moment komen er twee Nederlandse caravans zich vlakbij ons perceel installeren. Ze bleken elkaar te kennen en dat maakte dat er deze avond druk Nederlands werd gesproken in onze buurt.
Maar ondertussen had Roger voorgesteld in Argent sur Sauldre te gaan eten. Gelukkig dacht ik eraan even te googlen naar de paar restaurants in die gemeente: ze bleken allebei gesloten vandaag.

We reden dan maar terug naar centrum Aubigny waar we een poosje wandelden en in een smal, kort straatje de Mahattan vonden die een menu naar onze smaak aanbood.
We besloten er deze avond te gaan eten. We dronken nog een biertje tegen de dorst (het was 29°C in de schaduw) in ons "stamcafé"  en reden daarna terug naar de camping waar we tot 19 uur wat rustten en wat lazen.

En dan gingen we eten. Deze keer nam ik wel een menu. De prijs ervan deed me (terecht) vermoeden dat ik het ongeveer zou opkrijgen. Het was heel lekker: eerst salade van latuw, tomaat, biet, maïs, mozarella, daarna kip colombo met rijst. Alleen de rijst heb ik laten liggen. Roger at à la carte: slaatje met garnalen en gekruide gehaktballen. Als dessert had ik recht op kaas of fruit maar omdat ik helemaal geen honger meer had, mocht ik dat vervangen door een koffie die Roger opdronk.


Eigen foto's

2 opmerkingen:

 1. Gekneusde rib.. komt ervan als ge op keitjes slaapt.....
  Denk dat een goed veldbed beter zou geweest zijn.
  Natuurlijk, eigen bed, nog steeds beter....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben een goede matras hoor... maar ja, die was lek! :-)xxx

   Verwijderen