woensdag 6 juni 2018

Familie

We haalden deze middag Elena en Matthias af aan de school en daarna Eva bij onthaalmoeder Lutti. Alle drie hadden ze veel te vertellen onderweg naar huis (de groten over hun vaderdaggeschenk en Eva over haar knuffels en haar pop Sofie). Die ze trouwens de hele middag heeft verzorgd. Zelfs toen ze met Elena, Matthias en mij "Uno" "speelde" (in feite zei Elena haar wat ze telkens moest doen), legde ze eerst Sofie te slapen.  Ondertussen vertelt Eva alles wat ze speelt: 'Ik ga naar de winkel; ik moet Sofie een nieuwe pamper aandoen; ik ga Sofie in bed leggen; ik geef Sofie haar tutje, ...'

Ik had een oude zwarte blouse meegebracht, in 1983 geërfd van mijn overleden Spaanse vriendin. Heel oud dus en echt aan het verslijten... maar ik draag ze zo graag. Volgens mij kon dochterlief mij dezelfde blouse maken en inderdaad, ze zag het zodanig zitten dat ze er meteen aan begon: ze had nog een mooi oranje stofje liggen.
Vlak voor ze les moest gaan geven, was haar creatie klaar (ik had uiteraard niet de bedoeling haar vandaag op te zadelen met dat werk... maar vermits ze toch geen lessen moest voorbereiden). Ik paste de blouse: veel te klein😒! Gelukkig past het kledingstuk dochterlief, zodat het uiteindelijk geen verloren werk was.

Omdat dochterlief zo druk bezig was met haar naaiwerk, zorgde ik ook voor het avondeten. De kindjes aten vrij goed en daarna wilde Elena gaan spelen bij Anna. 'Geef me dan al een zoen,' zei ik haar, 'want als je terugkomt, zijn opa en ik vertrokken.' (uiteraard was ondertussen schoonzoon aangekomen: wij gingen de kindjes niet zomaar achterlaten!).
Ze kwam echter al na een kwartiertje terug - ik was nog de tafel aan het afruimen - 'omdat ze ineens voelde dat ze liever terugkwam voor opa en ik zouden vertrekken'.

Tussen al die bezigheden door kreeg ik geregeld een berichtje van de echtgenote van "mijn" zieke (en één berichtje van Nany om te vragen of ik het al wist). Hij werd vandaag namelijk geopereerd. Hopelijk is daarmee een groot deel van zijn problemen opgelost! Uiteraard had hij nog veel pijn volgens het laatste bericht, maar dat gaat over...

Na ons vertrek gingen we even langs bij Roger oudste zus, van bij wie hij een stoel mee naar huis bracht om te herstellen.

Thuisgekomen moest ik nog twee wasmachines laten draaien (en de was te drogen hangen) en nu... ga ik proberen "Camino" uit te lezen. De volgende dagen zullen immers weer druk zijn en dat boek moet maandag terug naar de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten