maandag 18 juni 2018

Naar de Ardèche

Alvorens mijn relaas te beginnen, een antwoord op een vriendin van mij: jawel, we maken foto's maar ik ga die pas toevoegen als we thuis zijn: ik vind het al werk genoeg om de tekst via dat kleine scherm in te voeren.

We wilden vandaag naar Vernoux en Vivarais rijden. Lang, heel lang geleden hadden we daar gekampeerd met onze kinderen.

Om 10;30 uur verlieten we Cluny richting Macon waar we in een Decathlon twee nieuwe matrasjes kochten. We hadden immers slecht geslapen omdat ons matras een lek vertoonde en we dus eigenlijk op de grond lagen.

Daarna ging het richting Lyon via de snelweg die we iets over 12 uur verlieten om verder te rijden via gewone wegen.
We volgden een poosje de vallei van de Rhone met veel wijngaarden op de flanken van de heuvels.

Na een snelle picknick dommelde ik in en ik schoot wakker toen we een rotsachtige berg opklommen via haarspeldbochten. Blijkbaar waren we in de Ardèche.

Na meer dan een uur gereden te hebben op smalle, kronkelende bergwegen bereikten we Vernoux. De camping van weleer vonden we niet. Dan maar het office du tourisme gezocht. Ze legden ons de  weg naar de camping uit.

Toen we hem vonden, merkten we dat hij niet bewaakt was, dat er praktisch niemand stond en beslisten we via de GPS een andere kamping in de buurt te zoeken.

Dat resulteerde in weer bijna een uur kronkelende smalle bergwegen.Vroeger vonden we zulke situatie avontuurlijk, nu waren we het beu (tja, we worden oud) en zodra we een grotere weg bereikten, besloten we niet verder te zoeken naar die camping vescholen in de beboste bergen maar verder te rijden (langs een grotere weg dus) naar Privas.

Daar vonden we  om 17;55 uur een heel grote camping. Er was plaats maar pas om 18:40 uur waren we ingeschreven, zoveel formaliteiten moesten er vervuld worden.

We deden nog snel boodschappen in het grootwarenhuis tegenover de camping, aten weer bij de nog niet opgezette tent (gaspacho - zodat we heel veel groenten zouden eten - rilletes, rabarbermoes, brood en abrikozen). Daarna installeerden we ons fatsoenlijk en pas om 21 uur konden we een korte verkenningswandeling maken op de camping.

De camping is heel ruim, de percelen ruim genoeg, het sanitair heel proper maar er zijn veel muggen. Er zitten weer opvallend veel Nederlanders.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten