zaterdag 9 juni 2018

"De zin van het bestaan is het zoeken"


Dat is de mooiste zin die ik vandaag hoorde!

Onze dagelijkse wandeling deden (of  moet het "maakten" zijn? Ik heb als Franstalige nog steeds last met het nuanceverschil tussen "doen" en "maken") we nog eens in Sint-Truiden. Ik wilde er immers nieuwe e-liquids en coils kopen en Roger moest iets hebben uit de Standaard. We liepen van de rand van de stad naar de tabakswinkel op de Grote Markt en van daar naar de Standaard (waar ik mezelf moest verplichten niet te veel rond te kijken naar nieuwe boeken) en daarna terug naar onze auto: Roger heeft dus voldoende beweging gekregen.

Deze avond, na het avondeten en terwijl ik nog enkele dagen uit mijn tienerdagboeken overtypte, wees Roger me op een interessant interview dat hij op zijn scherm aan het volgen was. Een interview met psychiater Dirk De Wachter.

Later heb ik er zelf naar gekeken: heel interessant ondanks de soms wollige taal (dat gaf geïnterviewde op een bepaald moment zelf toe). Ik ga met veel van zijn stellingen akkoord maar niet met allemaal. Maar dat maakt het uiteraard zo interessant!
O ja, en de zin die ik als titel gebruikte, komt van hem! En daar ga ik (voorlopig) helemaal mee akkoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten