vrijdag 15 juni 2018

Naar Cluny

We verlieten de camping van Aubigny sur Nère om 11 uur. De thermometer gaf 18 °C aan en het had pas enkele uren geregend.

Eerst reden we een poosje langs die voor (dat deel van?) de Berry typische rechte wegen midden de bossen. Daarna volgden we departementales met als decor velden, heuveltjes, af en toe een dorp. Na een poosje reden we tussen de wijngaarden: we naderden Sancerre. De reis ging verder langs een snelweg parallel met de Loire. Uitgestrekte velden in een glooiend landschap.

Na enkele haltes waaronder een picknickhalte reden we weer op een kronkelende departementale richting Cluny. De weg slingerde zich door een heuvelachtig landschap met een patchwork van groene tinten en af en toe een dorpje.

Om 16 uur kwamen we aan op de camping municipal van Cluny (van waar je een mooi uitzicht hebt op het stadje). De percelen zijn ruim, de camping rustig en de sanitairs proper. En je bent op een kwartier lopen in het centrum. Het was hier  toen 23°, aangenaam lauw dus.

We wilden graag Cluny ontdekken na de lezing van "Camino": de tocht van de hoofdpersonages vangt daar immers aan.

Nadat we geïnstalleerd waren, maakten we kennis met het stadje. Mooi, levendig maar niet echt druk.
Eigen foto
We dronken een heel lekkere witte wijn op een terras, deden wat boodschappen en kwamen bij de tent eten (avocado, tomaten, hesp, kaas en brood).
Daarna een uurtje lectuur en we wandelden terug naar het centrum waar we tot 22 uur kuierden.

Het is nog 21°C en de krekels doen hun best!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten