zondag 16 juni 2019

Saint-Sever

Ik heb de neiging om "Sévèr" te zeggen, wat op zich vrij logisch is, want de naam komt van Saint-Séverin. Helaas, hier spreken ze het "Sevé" uit.

Het is echt een aangename stad, stelden we na onze brunch vast terwijl we er enkele uren in kuierden. En dat ondanks de zondagse doodsheid die er vandaag een groot deel van de dag heerste.  Pas na 14 uur begonnen de sraten een beetje leven te vertonen. Oude, verweerde gebouwen, twee kerken, twee kloosters, enkele cafés, niet te groot, vriendelijke mensen: ik zou hier wel wat langer willen blijven.

We dronken nog een witte wijn op een terras (iets minder lekker dan die van gisteren maar toch nog heerlijk, voor amper 2 euro per glas).



Daarna kwamen we meloen eten op ons terras (we haalden de 25°C in de schaduw). Ik vergat trouwens te zeggen dat we voor deze "mobil home" 40 euro per dag betalen (oorspronkelijke prijs: 44,50 euro). Het is niet de eerste keer dat we een korting krijgen deze reis. Ligt dat aan het feit dat we een laatste niet geboekte bungalow huren?

Deze camping valt enorm mee en ons huisje ook. We zitten aan de oevers van de Adour en op die oevers maakten we nog een vrij lange wandeling. Zo mooi en rustgevend!



Deze avond aten we nog eens in onze bungalow: olijven, tomaat, sla, eendelever en brood. Eenvoudig maar heel lekker. Een minpunt toch: we hebben opgemerkt dat onze olijven in zonnebloemolie zijn bewaard. Uiteraard omdat die goedkoper is dan olijfolie...maar zonnebloemolie bevat veel te veel omega 6-vetzuren!

Morgen wil Roger verder trekken richting Sarlat.

O ja, en vandaag verjaart Debby!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten