maandag 3 juni 2019

Naar Pézenas

40 minuten om de tent af te breken deze ochtend (en deze avond net geen uur om ze weer op te stellen). Daarna nog verder inpakken enzovoort: we vertrokken om 11:10 uur, bijna twee uur na het opstaan.

Ik weet trouwens niet hoe Roger dat volhoudt. Uiteraard help ik hem waar ik kan met die tent (en dat is te weinig wegens alles te zwaar voor mij) en na enkele keren bukken en rechtkomen kan ik niet verder van de rugpijn terwijl hij maar voortdoet!
Wat heb ik soms een heimwee naar onze quechuatenten!  Langs de andere kant, als we "s avonds eens in de tent zitten, vind ik het nog gezelliger dan onder onze vroegere "leeftent". Ach, ik zal maar denken dat we daardoor  ongewild veel beweging krijgen!

Ik schrijf dit in Pézenas waar we vandaag naartoe redenn via de A6, A7 en A15, met heel veel dure péages. Op een zeker moment wilden we de gps instellen op "tolwegen vermijden'"maar toen bleek dat we meer dan twee uur langer onderweg zouden zijn, bleven we maar via tolwegen rijden.
Ondanks die betalende snelwegen was het opvallend druk, met heel veel vrachtwagens.
Onderweg aanwijzingen gezien naar steden waar we vroeger hebben gelogeerd maar een snelweg verlaat je niet zomaar even uit nostalgie hé.
We reden wel, ik denk in de buurt van Orange, langs een stadje, aan de voet van een indrukwekkende rotswand waarbovenop een fort troonde, dat me intrigeerde.  Ik googelde even op mijn gsm: het was Mornas.  Dat stadje zou ik nog wel eens willen bezoeken.

Om 17:30 uur  reden we de "camping municipal" van Pézenas binnen. Een hele kleine camping (25 percelen), met enkele huurhutjes, een vriendelijk onthaal en vrij grote percelen.

Nadat we volledig geïnstalleerd waren, aten we notenbrood met kaas en paté en dronken we er gazpacho bij.  En daarna verkenden we de buurt van de camping: er is een (beetje verscholen) voetpad naar het stadje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten