dinsdag 4 juni 2019

Pézenas en Mèze

Het was vandaag tussen de 18°C en de 25°C: ideale temperatuur!

We liepen langs dat verscholen paadje naar het centrum en kwamen uiteindelijk uit op de la Place de la République. Een dik kwartier hadden we erover gedaan.
Een paar uur liepen we rond in het mooie stadje, we dronken een biertje op een terras,  kuierden nog wat en keerden uiteindelijk terug naar de camping waar we koffie dronken, een hardgekookt eitje en een banaan aten.





Daarna reden we naar de kust, naar Mèze. Er staat hier in Pézenas een aangenaam briesje waarin ik meende een zeelucht te ontwaren en dat gaf me zin om echt de zee te ruiken.

Dus reden we in Mèze rechtstreeks naar de mooie baai waarlangs we een poosje wandelden en van de zilte zeelucht genoten.




Daarna was het tijd om boodschappen te doen en reden we terug naar Pézenas via enkele omwegen doorheen een soort wildernis met veel bosjes en een soort riet. Daarna waren het vooral wijngaarden. Ik moest terugdenken aan de eerste camping die we hier ontdekten (en waar we vorig jaar nog verbleven: de uitbaters waren ook wijnbouwers. Ik vroeg me af of de zieke uitbaatster nog zou leven.

We besloten nogmaals bij de tent te eten. Er zijn hier wel veel niet te dure restaurants, maar heel veel groeten krijg je dan wel niet. Dus kochten we nog eens gazpacho en een sla die we opaten met ei, olijven, kaas en wat brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten