dinsdag 11 juni 2019

Plasencia en Galisteo

Maandag 10 juni
Hoewel we heel slecht hadden geslapen (heel de nacht werden we geregeld gewekt door rukwinden) vertrokken we al om 10:30 uur vandaag: de tent afbreken lijkt steeds sneller te gaan. Ik merk wel op dat het allemaal heel vermoeiend is voor Roger.

De temperatuur bleef heel lang hangen rond de 19°C: je zou niet zeggen dat de aarde aan het opwarmen is!

We reden richting Madrid en de grijze Aragonese heuvels maakten stilaan plaats voor groenere heuvels en bergen.


We kwamen afritten tegen naar ettelijke plaatsen waar we ooit gekampeerd hebben en aan de afrit Calatayud konden we er niet aan weerstaan om even te gaan kijken naar de camping - die niet meer bestaat en waarvan het terrein nog steeds te koop staat.

Na enkele haltes, onder andere aan een baancafé waar alle afval net als destijds nog op de grond werd gesmeten, kwamen we aan in Castilla La Mancha.

En later, vlak voor we Extremadura binnen reden, een enorme vlakte met alleen verdord gras.

Om 17:35 uur kwamen we aan op de camping in Malpartida de Plasencia waar we hoorden dat, als we onze boeking via Booking.com annuleerden, we per nacht 55 euro in plaats van 65 euro moesten betalen!
De gereserveerde bungalow valt enorm mee (foto’s volgen later) maar… de internetverbinding  is een ramp. Veel erger dan vorige jaren...maar er is dan ook veel meer volk op de camping, heeft het daar iets mee te maken?




De dame uit Bree die we andere jaren hier ontmoetten op de receptie was er niet: men vertelde ons dat haar man ziek is.

We aten nog eens in het campingrestaurant (en ondertussen was het al wel rond de 28°C geworden, wat nog altijd vrij koel is voor hier). Voor alles tezamen 18 euro, at Roger een linzensoep, een biefstuk met frieten en een ijsje, at ik een heel grote gemengde sla, kipfilet ( de frieten liet ik staan), kreeg ik twee sinaasappels die ik bewaar voor morgen ochtend) en kregen we er één fles wijn en één fles gaseosa bij.






En… ik merkte dat Roger eigenlijk opgelucht was door het feit dat hij de tent niet moest opstellen: terwijl we in dat restaurant even wel op het internet geraakten, heb ik voor volgende donderdag een goedkope kamer geboekt in Valladolid.

Dinsdag 11 juni
Na ons ontbijt reden we naar Plasencia waar we lang moesten zoeken naar een parkeerplaats.Uiteindelijk vonden we er een vrij ver van het centrum.Een bus bracht ons naar de stad.
Waar het markt was en krioelde van het volk...en waar we de dame uit Bree tegenkwamen. Ze heeft haar werk op de camping afgezegd om voor haar zieke man te zorgen.




Na nog een biertje (met als tapa een broodje met jamon), deden we onze boodschappen.

Daarna reden we nog even naar Galisteo waar we een poosje kuierden.De zon schijnt krachtig maar het is maar 25°C. Weinig voor deze streek!

We gaan nu iets drinken in de bar van de camping en ik zal daar proberen dit te posten.


3 opmerkingen:

  1. mm internet, je post staat er wel 5 keer op denk ik. Amuseer je maar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben in een tijdslus terechtgekomen denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen