donderdag 20 juni 2019

La Chapelle d'Angillon en Aubigny sur Nère onder andere

19 juni 2019

Ik weet weer niet wanneer ik dit zal kunnen posten: we hebben weer geen internet bij de tent.
We zitten in La Chapelle d’Angillon (geboorteplaats van Alain Fournier) in een ingerichte tent, veel kleiner dan die van gisteren maar met een meer stabiele vloer.

Vorige nacht, rond 23 uur, hoorde ik uilen vlak bij onze tent. En iets later begon het te donderen en te regenen. Het onweer duurde echter niet lang: om 1 uur deze nacht was alles weer kalm.

Vandaag reden we richting Bourges, langs de snelweg. Zonder péages. Na enkele halten reden we om 13:55 uur de Berry binnen.

O ja, iemand vroeg me wat we zoal eten onderweg. Meestal zijn dat noten, kaas, hardgekookte eieren en abrikozen. Heel af en toe een beetje brood.
Het is opvallend hoe langer ik nu zonder eten kan dan toen ik (lang geleden nu) mijn honger stilde met brood!

Ik onderzocht via booking.com of er in de camping van Aubigny iets vrij was. Blijkbaar niet en Roger spreekt niet meer van onze eigen tent op te zetten. Dus keek ik hoe het gesteld was in La Chapelle d’Angillon, tussen Bourges en Aubugny. Daar konden we deze tent huren voor twee nachten (79  euro).
Daarna moesten we tien kilometer terugrijden voor onze boodschappen: in dit dorp is geen winkel en geen restaurant. Woon hier maar zonder auto!

We aten op ons terrasje: rillettes, haring en koolsla gevolgd door een blokje bittere chocola (85% cacao, gevonden in een Lidl) met een kopje nescafe of thee. Daarna wandelden we een lus rond de camping, tot aan de vijver van waar je een mooi uitzicht hebt op het kasteel (dat we al kenden van vorige jaren).

Daarna nog wat lectuur. De camping op zich is heel rustig, niet te groot, het personeel is heel vriendelijk, het sanitair heel netjes, alleen maakten onze buren bij hun aankomst nogal veel lawaai. We zitten nu in de tent en vanuit hun tent, die hier vlak naast staat, hoor ik op dit uur (22:15 uur) nog steeds gebonk!

Het is nu 22:35 uur en onze buren hebben hun muziek afgezet.

En ondertussen hebben we vernomen dat Debby en Hendrik in augustus hun intrek nemen in hun eigen huis!






20 juni 2019

Het regende toen we wakker werden. Gelukkig duurde het niet lang en liet de zon zich snel zien. Al haalden we vandaag niet meer dan 21°C.

We reden naar Aubigny sur Nère… waar we in een winkel Philippe, de uitbater van de camping des Etangs tegenkwamen. ‘Wat doen jullie hier?’ vroeg hij nadat hij ons begroet had. Ik legde het uit. ‘O maar om een tent op te stellen was er nog wel plaats bij ons”, zei hij. ‘Tja, we worden te oud daarvoor”. Toen bevestigde hij dat op "Camping des étangs" alle logies verhuurd waren.

We liepen nog wat rond in het ons zo vertrouwde Aubigny, reden daarna naar Ivoy le Pré met zijn ontzettend grote kerk voor zulk een kleine gemeente.

Daarna nog wat rondgewandeld in Enrichemont en uiteindelijk nog een wandeling gemaakt in de buurt van de camping.

Deze avond aten we nog eens bij de tent: de rest van de gerookte haring en knolseldersla.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten