donderdag 13 juni 2019

Malpartida de Plasencia

12 juni

Ik weet niet wanneer ik dit zal kunnen posten (kopiëren) en ik hoop dat de tekst weer niet een aantal keren geplakt wordt zoals vorige keer (ik zal thuis mijn werk hebben met het nalezen van wat ik tijdens deze reis postte).Ik zou beter sparen voor een nieuw netbook...maar ja, telkens als ik wat gespaard heb, zijn er onverwachte kosten…

Ik voel goed dat Roger eigenlijk naar huis wil: hij maakt zich nog steeds zorgen omwille van het wegwaaien van die tak. En we zullen inderdaad nog veel werk hebben (onder ander met de aanvraag om die bomen te mogen kappen) voor de aanvang van de weer drukke maand juli! Plus dat we ook zo snel mogelijk Nany zullen moeten bezoeken die sinds gistereen weer thuis is.

Als ik een netbook had (maar er komen dus weer onverwachte kosten), ik zou wat meer verteld hebben over de vogels hier: de vele mussen en blauwe eksters, waar we naar zitten te kijken vanop het terras van het restaurant of vanop het terras van onze bungalow, over de roofvogels die  we geregeld zien vliegen.

Gisteren hebben we nog gegeten in het restaurant. Altijd eenvoudig maar heel lekker (onder andere groene bonen met look, hesp en olijfolie. En heel goedkoop.

Vandaag gingen we weer een poosje kuieren in Plasencia. Er was weer heel veel volk...en veel gebabbel, muziek, fanfares, zang: eigenlijk een kakofonie. Het leek wel of men een feest voorbereidde. En inderdaad (ik had in de stad gemakkelijk toegang tot het internet): ik zocht het op, morgen is het feria in Plasencia.





Maar dan reizen wij verder richting Tordesillas. Naar het Noorden dus.We hebben de gereserveerde bungalow afgezegd en zullen iets proberen te huren op de camping van Tordesillas.

Nadat we vandaag nog boodschappen hadden gedaan, reden we terug naar de camping waar we gewoon op ons terrasje gingen lezen en genieten van de vele vogels en het mooie weer. Het blijft onder de 30°C met een stralende zon: ongewoon fris voor hier maar heel aangenaam!
En we aten deze avond ook op ons terras: gazpacho, gemengde sla en mosselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten