zaterdag 22 juni 2019

Schoolfeest

Ik legde deze middag de telefoon neer na een lange babbel met Nany en meteen begon het toestel weer te rinkelen. Dochterlief die gelezen had dat we thuis waren.
'Het is schoolfeest vandaag,' zei ze, 'komen jullie niet af?'

Dat deden we na nog een kort bezoek van buurvrouw Marie-Claire.

Heel veel volk op het plein naast de school in het Leuvense. Met een beetje moeite vonden we daartussen Matthias die helemaal alleen waakte over de spullen van dochterlief. Iets later kwamen zijn mama en zusje Eva er ook aan. Elena ontmoetten we pas later: die was aan het spelen met Anna. Schoonzoon stond aan de toog broodjes te verkopen.
Bij een biertje praatten we bij. De kindjes liepen rond, sprongen op het springkasteel, zaten op de draaimolen, genoten van snoepjes, aten frieten en popcorn en hadden veel plezier. Een heel aangename middag!
We hadden wel, naar het schijnt, het optreden van de kindjes gemist dat heel goed bleek te zijn!
Vooral Matthias zijn acteertalent werd geprezen. Ik vroeg hem of hij niet graag toneellessen zou volgen maar dat zag hij niet echt zitten.




Nadat we allemaal nog een portie stoofvlees hadden gegeten, dronken we nog een laatste glas bij dochterlief en schoonzoon waar ik de kindjes een cadeautje overhandigde en zij me hun zelf ontworpen spacemats, muismat en magneten gaven die we voor onze reis hadden besteld (via hun school).

Eigen foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten