woensdag 31 juli 2019

Klucht

Hoewel... eerst vond ik dat helemaal niet!

Twee mannen leverden rond de middag onze bestelde koelkast... maar zodra ze onze oude Amerikaanse koelkast zagen, zeiden ze dat ze die niet mochten meenemen wegens te zwaar.
Dat bleek te kloppen, lazen we later in heel kleine lettertjes en een beetje verborgen op de website van de leverancier. We besloten de bestelling te annuleren.

Wat nu? Roger zei nog: 'Vroeger hoorden we hier geregeld een oud ijzerhandelaar rondrijden, maar natuurlijk hebben we hem net nu al in weken niet gehoord'.

En, je gelooft het niet, net op dat moment weerklonk het ons zo bekende "oud ijzer, oude kachels, oude fornuizen, oude koelkasten, enzovoort" op straat.
Roger sprak de schroothandelaar aan die beloofde morgenochtend de koelkast te komen ophalen (in zijn eentje was dat uiteraard onmogelijk gezien het gewicht van het toestel).

Daarna twijfelde Roger of hij de pas gemaakte annulering niet zou herroepen. Tot ik hem voorstelde  naar dezelfde winkel te rijden als waar we destijds onze Amerikaanse koelkast kochten.

Dat hadden we in eerste instantie niet gedaan omdat we bang waren dagen of zelfs weken te moeten wachten op een levering en we zochten naar een koelkast die liefst de volgende dag al kon geleverd worden. Maar, vermits we nu toch al enkele dagen verder zijn en we toch al zoveel hebben moeten wegsmijten, speelt dat argument niet meer.

Roger ging akkoord.

We vertelden er ons verhaal (afijn, niet helemaal: we hebben niet gezegd dat we eerst elders een koelkast hadden besteld) en kwamen na nog geen half uur buiten met een leveringsbon voor een koelkast die bijna 200 euro goedkoper is dan die andere. Ze (hij? Ik heb het nog steeds over een koelkast) wordt overmorgen geleverd.
En, als de schroothandelaar zijn belofte niet nakomt, nemen de leveranciers onze oude koelkast mee, werd ons beloofd.

Het probleem leek dus opgelost... maar voorlopig zitten we wel zonder koelkast.

Daarom kochten we deze avond, vlak voor het avondeten, haring, eieren en brood in Heers. Als avondmaal serveerde ik gebakken haring en ui. En brood, maar daar heb ik maar een halve snee van gegeten (en dat heb ik gevoeld).

We hadden immers ook brood gekocht omdat Roger in zijn laatste speltbrood een beetje rogge had gedaan. Ik had het niet geproefd maar mijn darmen, die niet tegen rogge kunnen, hadden het wel gevoeld. Vandaar dat ik het vermoedde. Roger gaf het toe en suste me: 'Dan kopen we gewoon volkoren brood voor jou'.

Vlak voor we deze avond begonnen te eten, las Roger de lijst ingrediënten (die op de verpakking was gedrukt, wat jammer genoeg zelden het geval is, maar die ik niet had gelezen in de winkel) van het gekochte brood. Er zat ook rogge in!
En, wat erger is (want die rogge is op zich niet verkeerd, alleen kan ik er niet goed tegen): bij de ingrediënten staat ook zonnebloemolie (verkeerde verhouding omega 3 en omega 6-vetzuren)!

Ik denk dat ik morgen veel eieren, noten en fruit zal eten overdag! Vlak voor het avondmaal zullen we dan nog eens kijken wat de winkel in Heers ons te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten