donderdag 13 augustus 2015

Broeierig warm!

Het zou heel warm worden vandaag. Dus maakten we onze dagelijkse wandeling vrij vroeg, in Overbroek, een natuurgebied - eigenlijk een beemd - in Gelinden, dat aansluit bij Egoven & Overbroek in Mechelen-Bovelingen.

Het was een mooie wandeling maar na een kwartier maakten we al rechtsomkeer:  het werd echt te broeierig warm, zelfs onder de bomen langs het meestal door netels overwoekerd en soms heel modderig pad. Roger heeft dus welgeteld een half uur gewandeld.

P8130115 Eigen foto (Roger weer in de “wildernis” – klik om te vergroten)

A8133923

A8133924 Foto’s Roger

Onderweg naar huis (nee, geen terrasje vandaag: ik moest nog wassen enzovoort en Roger is een kastje bij aan het maken voor onze werkkamer) vroeg Roger me wanneer we eindelijk eens naar Maastricht zouden gaan. ‘Het lijkt vrij rustig wat vertalingen betreft, waarom niet morgen?’ stelde ik voor.

Ik had dat pas gezegd of mijn smartphone ging over: 7 dringende tekstjes te vertalen tegen ten laatste zaterdag.

Daar heb ik mijn avond grotendeels aan besteed (na ons lekker avondeten dat bestond uit een soep van groene groenten en een wokgerecht dat uit mijn fantasie was ontsproten).

Ondertussen werd het steeds maar broeieriger en brak uiteindelijk het aangekondigde onweer uit. De fruitboeren hadden daarvoor weer hun “onweer afwendende  kanonnetjes” ingezet maar die hebben niet geholpen. Glimlach

Het was een fel onweer en even waande ik me terug in Matadi (hoewel, daar waren ze nog veel heviger).

De vertalingen tegen zaterdag zijn niet afgeraakt: we gaan niet naar Maastricht morgen. En ik heb geen tijd gevonden om naar Nany te bellen. Mijn zus is wel bij haar langsgegaan vandaag en klaagde in haar “verslagmail” naar mij toe toch niet over een overdreven hitte in de flat van onze moeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten