zaterdag 22 augustus 2015

Uitreiking Nestorprijs 2015

Vandaag waren we door de redactie van Heibel en de stad Herentals uitgenodigd op de negende uitreiking van de Nestorprijs. Die werd dit jaar toegekend aan dichteres Aleidis Dierick en kleinkunstenaar Jan De Smet.

Normaal gezien zou Nany met ons meegegaan zijn maar daar heeft haar gebroken botje een stokje voor gestoken.

Het was goed. Aleidis Dierick schrijft prachtige gedichten (die ze niet zelf voorlas: dat werd gedaan door Elia Vermeulen). Prima vond ik dat: ze deed het voortreffelijk, wat niet altijd het geval is als een dichter zijn eigen teksten brengt. Jan De Smet gaf twee korte optredens, waarvan een samen met Luk Tegenbos die ook de laudatio voor De Smet verzorgde. Dat elkaar bewieroken in die laudatio ’s vind ik altijd wel heel grappig!Glimlach

Volgde een receptie (met tal van Bv's Glimlach). Deze keer waren kunstschilder Modamske en Kristien niet aanwezig maar we ontmoetten wel hun vrienden Reinhilde Van Grieken en haar echtgenoot. Hoewel het gezellig was, zijn we niet heel lang gebleven: ik moest thuis nog koken (en het is een uur rijden van hier).

Roger beloofde, zoals elk jaar, de foto’s die hij heeft gemaakt naar Frans Depeuter te sturen voor onder andere publicatie in Heibel. Hier volgen ze ook binnenkort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten