zaterdag 29 augustus 2015

Een beetje rust

Vlak voor het middageten een lang telefoontje met Nany gepleegd. Over onder andere al haar plannen voor dit weekend.

Ik kreeg er een gevoel van rust door: eerst wilde ik aan Roger vragen om dit weekend nog eens naar haar te rijden maar als ze voldoende te doen heeft, is zij content en kunnen wij even uitblazen voor de volgende te verwachten drukke periode.

En…  sparen we toch ook een beetje geld uit, want al die reizen vergen veel dure brandstof!

Het werd dus een vrij rustige dag. Eerst wilde Roger zoeken naar geschikte golfplaten voor ons garagedak. De dakmaker die we in maart belden,  laat niets meer van zich horen (waarschijnlijk is de job niet belangrijk genoeg). Dus besloot Roger vandaag dat hij het werk zelf zou doen (hoewel ik daar niet van hou) als hij tenminste de goede golfplaten vindt. Vier Doe Het Zelf-zaken hebben we aangedaan voor we werden verwezen naar een vijfde die zeker onze gading zou hebben. Die winkel was echter gesloten vandaag.

Daarna maakten we een mooie wandeling van net geen uur in Heks.

A8294081

A8294082

A8294083

P8292913

P8292915 Foto’s Roger

Het was vrij warm (het is echt een eigenaardige zomer dit jaar met die constant fluctuerende temperaturen) en we hadden daarna “dorst voor een biertje bij Rita” in Heks.

Daar heb ik vooral gesprekken van stamgasten afgeluisterd. Het ging  over de moeilijkheid om een job te vinden in de streek als je een (alleenstaande?) moeder bent met kinderen waar je moet voor zorgen. Uiteraard hoorde ik er de vluchtelingen bij halen die wel het voornaamste (onderdak, voeding en kleding) gratis krijgen.

P8292917 Foto Roger

Toen we thuiskwamen, was het tijd om te koken. Op een liter gazpacho volgden niertjes al Jerez voor Roger (met champignons) en voor mij (ik ben geen niertjesliefhebber) een omelet met champignons, ui en look.

Na nog een uurtje “lectuur op papier” in de relax (uiteraard met een blokje chocolade, en deze keer heel speciale: we hadden er onlangs – te dure -  gekocht met 85% cacao: heerlijk bitter!), keek ik nog eens naar een Star Trek-film mij geleend door Hendrik. Boeiende film, hoewel met soms wat langdradige stukken.

Ik weet het, vrienden: ik heb weer verzuimd mails te beantwoorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten