woensdag 26 augustus 2015

Enkele anekdotes

Vandaag, bij Stephane Malais, gingen de kindjes ook kijken naar de kippen, de kuikentjes en de hanen. Matthias was constant bezig over een “Gohote haan die kukeleku doet”. Ik vroeg enkele keren wat hij bedoelde met “gohote” (eigenlijk hoorde ik eerst “hohote”), waarop hij het woord telkens herhaalde. Uiteindelijk gaf Elena mij de uitleg: ‘Hij bedoelt “grote haan”, oma!’.

Er waren vrij veel wespen bij Malais. Telkens als ik een sigaret opstak, bleven ze uit de buurt; zodra de sigaret uitging, kwamen ze ons weer plagen. Toen ik mijn tweede sigaret opstak, zei Elena: ‘Dat stinkt. Maar ja, het is wel nodig, anders krijgen we te veel wespen!’

Elena en Matthias waren even aan het ruziën. Matthias kwam al wenend naar mij gelopen en zei: ‘Oma, Elena dudu’. Hij bleef dat maar herhalen en ik kreeg maar niet door wat hij bedoelde. Elena kwam me weer ter hulp: ‘Oma, hij wil zeggen dat ik hem geduwd heb, en dat is waar, maar hij deed dat eerst’.

Toen ik vroeg aan Matthias of hij graag naar school zou gaan in september glunderde hij: ‘Ja, daar koekoektrein!’. Ik had toen al wel door dat hij daarmee bedoelt “tchoektchoek trein” en ik herinnerde me dat er op de speelplaats een houten speelgoedtrein staat (Matthias lijkt echt gefascineerd door treinen Glimlach). Toen vroeg ik hem of hij graag liedjes ging leren zingen. En hij: ‘Nee, niet zingen bus!’ (ik denk dat hij dat liedje over “de wielen van de bus” bedoelt).

En toch… Elk speelgoedvoertuig dat een beetje lijkt op een bus noemt hij afwisselend “bus” en “autobus” en hij zoekt in de Legodoos altijd naar een “chauffeur” die hij erin kan plaatsen. Terwijl hij daarnaar zoekt, zegt hij: ‘Ives niet in bus; Ik Ives zoeken’.

Ives is de man van zijn onthaalmoeder Lutti en is een buschauffeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten