dinsdag 19 april 2016

Badkamerperikelen voor een uitvaart

Ik was deze ochtend een beetje boos op Roger! We zouden in Aarschot naar de uitvaart van T, de vriend van Rogers zus L, gaan. Ik stond op om 9 uur (wat voor mij aanvoelt als 8 uur: mijn innerlijke klok is nog niet aangepast aan de zomertijd: heel vroeg dus voor mijn doen) en merkte dat Roger de badkamer al had ingepalmd. Dan maar eerst ontbeten en pas een kwartier voor ons vertrek (voorzien om 10 uur) de badkamer voor mij gekregen. Ik heb het al gezegd: het lijkt hier vaak de omgekeerde wereld!:-)

Dankzij mijn ontzettend snel toilet kwamen we toch nog ruim op tijd aan in Aarschot. Jammer genoeg vond Roger moeilijk een parkeerplaats waardoor we maar net op tijd de kerk binnen wandelden. En... onmiddellijk onze vriend Paul S. en zijn vriendin Lut zagen zitten. We namen plaats naast hen, vertelden hoe we T,  die een goede vriend bleek te zijn van Paul, kenden.

Na een mooie en sobere dienst ontmoetten we bij het buitengaan Rogers zussen L en M, schoonbroer en broer. Terwijl de uiteraard fel aangedane zus L door een gemeenschappelijke vriendin van T en haarzelf werd meegenomen naar de koffietafel gingen M, haar Spaanse echtgenoot, Rogers broer en wij iets drinken in een nabijgelegen cafeetje (waar we ondanks de wind op het terras konden zitten).

Onze Spaanse schoonbroer vertelde over het boek dat hij aan het schrijven is: over zijn familie. 'Ja, hij zit constant aan zijn pc', beaamde schoonzus M. En ik was weer "jaloers": waarom vind ik geen tijd meer voor zulke bezigheden? Het werd wel een boeiend gesprek, dat we toch niet te lang trokken: Roger en ik moesten vandaag immers voor onze wekelijkse boodschappen zorgen.

Die deden we in Sint-Truiden: Lidl, Aldi en Colruyt. In de Lidl zagen we een heel oud en sukkelachtig stel dat me, ondanks de duidelijke ongemakken, zin gaf om te proberen samen met Roger zo oud mogelijk te worden (ook al palmt hij de badkamer geregeld langer in dan een vrouw het zou doen!:-)

Na onze thuiskomst uiteraard voor avondeten gezorgd nadat ik de gekochte etenswaren had opgeborgen, en daarna samen met Roger gedurende zeker twee uur een belangrijke tekst verbeterd voor Heemkunde Groot Heers.

Terwijl Roger voor vers brood zorgde heb ik uiteindelijk de dringendste mails beantwoord, wat mij bracht tot nu (23 uur).

En nu... Ben ik moe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten