woensdag 13 april 2016

Spelbreekster

Buiten uitgebreide boodschappen niet veel gedaan vandaag (pas op, mannen: dat betekent niet "niets gedaan" hé: ik heb wel opgeruimd, de keuken na elke maaltijd geveegd, een rok hersteld - wat vind ik het jammer dat ik niet graag naai: ik heb zoveel ideeën om van versleten kleren nog iets anders te maken maar zodra ik naald en draad vastgrijp, krijg ik bij wijze van spreken hartkloppingen - ik heb ook gekookt en na het avondmaal het kookvuur schoongemaakt, gewassen, gestreken, een paar telefoontjes gepleegd en enkele mails beantwoord plus voor nog eindelijk een korte vertaling voor deze maand gezorgd - ze zijn zo schaars deze maand dat ik me vragen begin te stellen: ben ik niet goed genoeg, of moet ik te vaak een vertaling weigeren omdat we bijvoorbeeld net gaan babysitten die dag? En - het belangrijkste - ik heb veel gepraat met Roger en hem duidelijk gemaakt dat ik liever heb dat hij muziek opzet 's avonds, net zoals vroeger).

Maar bijna niets gedaan dus.:-)

Een van die telefoontjes was met mijn moeder Nany. Ze had het weer over haar drukke leven vol feestelijkheden. En over het feest dat wij (zus, broertje en ik) willen organiseren voor haar 85ste verjaardag.

Ze verjaart in mei maar we hadden alle drie haar kinderen pas in september een gemeenschappelijke datum vrij. En dat vindt Nany blijkbaar alles behalve leuk. Ze vraagt zich af waarom we  niet samen één dag in mei hebben vrijgehouden (en daar heeft ze wel een punt, maar in alle eerlijkheid moet ik erbij zeggen dat ik niet zelf voor dat feest kon zorgen zoals ik eerst wilde doen: er zijn familieleden die liever niet naar deze contreien willen rijden - wat ik begrijp, de snelweg E 313 Hasselt-Antwerpen kennende - maar die mensen wilde ik erbij hebben).

Er was één datum in mei die voor ons alle drie nog vrij was, niet zo ver van haar verjaardag. Helaas viel dat net op de vooravond van het doopsel van Eva, dat al lang geleden geregeld was. Dus pasten Roger en ik (liever geen twee feesten na elkaar meer voor ons - eeuwig jonge Nany begrijpt dat niet goed, maar zij hoeft al lang niet meer te werken én ze heeft een schoonmaakster) en dus werd die enige vrije datum in mei niet weerhouden.

De 85 jaar van Nany wordt dus pas gevierd in september... En ik voel me de spelbreekster als ik haar aan telefoon hoor zeggen dat niemand van haar vrienden/familie begrijpt waarom het zo laat wordt gevierd!

1 opmerking:

  1. Ik denk er nu pas aan (19/4/2016): als dat feest zou plaatsgevonden hebben de dag voor het doopsel zouden onze dochter, schoonzoon en hun kindjes er niet bij kunnen zijn: wanneer zouden ze dan het feest van de volgende dag voorbereid hebben???

    BeantwoordenVerwijderen