donderdag 7 april 2016

Over een heel lieve vrouw en Kortenbos

Deze ochtend heb ik nog eens geprobeerd die btw-lijst in te dienen: tevergeefs. Dan maar gebeld naar de btw-dienst in Sint-Truiden waar ik een ontzettend lieve dame aan de lijn kreeg. Ze vertelde me dat ze meer telefoonoproepen had gekregen over het niet functioneren van de applicatie en stelde me voor haar mijn gegevens te dicteren. Ze zou die dan zelf invullen en ik zou geen boete krijgen. Een poosje later kreeg ik een berichtje dat alles in orde was. Hoe vriendelijk toch!

Deze avond, nadat ik, buiten andere karweitjes, twee uur had besteed aan de schoonmaak van de keuken (maar geen tijd gevonden voor de ruiten en de binnenkant van de kasten) reden we naar Kortenbos, waar we een rondleiding kregen van Monique Vanelderen, voorzitster van de "Geschied- en Heemkundige Kring Kortenbos". Dat bezoek werd georganiseerd door Heemkunde Groot Heers (waarvan Monique ook lid is) en er waren een vijftiental leden aanwezig, waaronder Boudewijn die nog druk bezig is met de verbetering van zijn typoscript.

Monique gaf ons een heel deskundige en boeiende uitleg over onder andere het ontstaan van het Mariaoord Kortenbos maar mijn niet auditief geheugen was heel blij dat we nadien een gedrukte samenvatting kregen.
De rondleiding eindigde met een uitgebreid bezoek aan de basiliek, met de nodige uitleg van Monique, soms gebaseerd, zoals ze zelf vertelde, op geschiedkundige boeken van Jan Gerits.







Foto's Roger
Om de avond af te sluiten kregen we nog koffie en taart aangeboden. Jawel, ik heb een stukje kersentaart gegeten (aan Limburgse vlaaien kan ik moeilijk weerstaan!) en de koffie (deca koffie, die naar het schijnt homeopathie niet tegenwerkt, vandaar dat ik ervan dronk) warmde me een beetje op, want het was vrij koud en soms regenachtig tijdens onze avondwandeling!


Foto's Roger


2 opmerkingen:

  1. Wel, hier was er ook kriekentaart, maar van Oostendse bakker. Was ook heel lekker. Ook wij houden van die smaak.....!
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen