dinsdag 5 april 2016

Naar het kasteel van Horst

Na wat schoonmaakwerk vandaag (jaja, Roger heeft de verdieping gestofzuigd en de nieuwe stofzuiger is goed bevonden!) had ik heel veel zin om nog eens naar het kasteel van Horst, in Holsbeek, te rijden.
Toen we nog in Leuven woonden, hebben we daar met onze vrienden zoveel mooie uren doorgebracht: in bootjes op de vijver, in het café en al picknickend in de buurt. Daarnaartoe ging ook mijn eerste uitje met enkel Roger toen we nog geen stel vormden en op een moment dat de meeste van onze vrienden op reis waren. Enkele maanden later, nu 41 jaar geleden, zou ik de allereerste keer met Roger naar Spanje rijden.

Toen we vertrokken, regende het en was het nog vrij fris maar gaandeweg kwam de zon tevoorschijn en werd de temperatuur aangenamer. We hielden een eerste halte in een dorp waarvan we dachten dat het Binkom was, maar dat bleek later een vergissing en eigenlijk weet ik zelfs niet zeker of we daar al in Kerkom waren.
Foto Roger
Na een korte wandeling reden we verder en zagen we onderweg in Kerkom, een oude watermolen. Uiteraard stapten we daar weer even uit om er foto's te maken.Foto's Roger
Een derde halte was in Nieuwrode waar we even op de kleine markt rondliepen en er olijven en met kaas gevulde kleine rode paprika's kochten tegen de opkomende honger.
Foto Roger
Uiteindelijk kwamen we aan bij het kasteel van Horst. Er waren geen bootjes meer, het café was niet open, kortom, niets, behalve het kasteel zelf, herinnerde aan onze vroegere bezoeken.Foto's Roger
Na een wandeling rondom het kasteel (veel vogels, waaronder reigers en fazanten) stapten we naar de kapel midden in een veld, aan de voet waarvan onze vrienden en wij geregeld gingen picknicken met brood, wijn en kaas. De kapel was helaas niet meer bereikbaar.

Picknick aan de voet van de kapel in 1974, helemaal bovenaan Dirk Lambrechts en ik, onderaan onze (op dat moment vooral Duitse) "aanbidders":-) (foto Roger)


Nu is de kapel niet meer te bereiken (foto Roger)
Het was een mooie uitstap maar de herinneringen waren mooier.

2 opmerkingen:

  1. De vroegere ober van het café in het Kasteel van Horst, hij werkte er 27 jaa, heeft nu een Brasserie hier op de Groentemarkt in Oostende. Weet niet of zijn naam je iets zegt : Jan. Familie naam ken ik niet.
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen