woensdag 6 april 2016

Na een serene uitvaart weer gesakkerd op de website van de overheid

We gingen deze ochtend naar de uitvaart van Lilianes moeder. Een serene, sobere plechtigheid met heel mooie en gevoelige teksten van de kleinkinderen. Tijdens de daarop volgende koffietafel nog wat na kunnen praten met Liliane en Paul, hun dochters (onder andere "tante Izzy") én Roger met een vroegere speelkameraad.

Daarna was het tijd voor onze boodschappen waarna, nog voor ik onze werkkamer zou onder handen nemen, ik mijn btw-listing online wilde indienen.

Ik dacht dat ik daar niet meer toe gehouden was sinds ik geen btw meer hoef aan te rekenen maar ik kreeg onlangs een herinnering: ook btw-vrijgestelden moeten een lijst indienen van hun btw-plichtige klanten. De voorbereiding ging snel... maar toen ging ik naar de website van de overheid. Telkens als mijn pc mijn identiteitskaart had herkend en nadat ik mijn pincode had ingevoerd, kwam ik terecht op een pagina die niet beschikbaar was. De uitleg was: "misschien tijdelijk niet beschikbaar, misschien verhuisd". Ik belde naar de btw-dienst: geen antwoord meer. Zo verloor ik ongeveer twee uur (nee, ik lieg: iets minder, want ik heb ook heel even naar Nany gebeld).

Het was tijd om te koken. Terwijl onze aardappelen en bloemkool opstonden, probeerde ik nogmaals die lijst in te dienen (en liet ondertussen de aardappelen bijna verkolen: al het water was uitgekookt toen ik terug naar de keuken ging). Het lukte weer niet: dan morgen maar bellen naar de btw-dienst zeker? De deadline was 31 maart, ik ben dus al te laat en hoop dat daar geen boete van komt!:-(

Voor onze werkkamer bleef er uiteraard geen tijd meer over, die zal bij een volgende schoonmaakronde aan de beurt komen: morgen moet ik immers de keuken onder handen nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten