donderdag 21 april 2016

Lectuur

Ik heb deze avond nog een beetje kunnen lezen. Onder andere dit en dit waar ik grotendeels mee akkoord ga.

En... een receptenboekje dat naar Roger werd gestuurd door de "Stichting tegen kanker"! Ik heb dat dus even (nee, iets meer dan even maar nog niet echt grondig) ingekeken en ik geloofde niet wat ik las!

Nog steeds raden ze tot 12 sneden "bruin" brood - zonder te preciseren wat dat "bruin" precies inhoudt - en tot 5 stuks aardappelen - terwijl de glycemische index van aardappelen heel hoog is - aan per dag!  En veel meer melk dan de mensen nu drinken, terwijl ik al lang geleden heb gelezen dat lactose ook een schadelijke suiker is.  En... op het gebied van vetten raden ze alle vegetarische vetten aan, zonder een onderscheid te maken tussen de omega-3 vetzuren en de ontstekingsbevorderende omega-6 vetzuren die we in onze contreien al veel te veel binnenkrijgen (die fout heeft me destijds bijna Roger zijn leven gekost) én zonder het te hebben over de transvetten die je heel vaak in margarine vindt!

Dat boekje steunt dus duidelijk op een verouderde voedingsdriehoek en is van geen waarde. Dat vind ik héél erg!

1 opmerking:

  1. Ik heb het boekje weggesmeten! Ikzelf kan het niet gebruiken en het aan iemand cadeau geven zou misdadig zijn! Jammer van ons geld natuurlijk (want ik vermoed dat het geld dat je bijvoorbeeld geeft aan "kom op tegen kanker" naar zulke "projecten" gaat, of niet?

    BeantwoordenVerwijderen