vrijdag 29 april 2016

Saaie dag

Ik vind mijn dagen zelden saai... Maar vandaag dus wel! Telkens als het even niet regende, stelde ik Roger een korte wandeling voor, en net hadden we onze jassen aangetrokken (want de temperatuur steeg niet boven de 9°C) of het begon weer pijpenstelen te regenen!

Daardoor kreeg ik natuurlijk wel veel tijd voor mezelf (ik ging wel niet meteen opnieuw beginnen schoonmaken enzovoort) maar: ik schrijf geen gedichten in het Nederlands (destijds wel, in het Frans) en aan een van de romans beginnen die zich in mijn hoofd afspelen, daarvoor is één luie dag niet genoeg. Korte verhalen zijn dan weer niet echt aan mij besteed.
Dus werd het vooral lezen en ik begin me een beetje zorgen te maken: het laatste boek van Emmy zaliger werd me nog steeds niet bezorgd door de post. Ik wacht nog tot maandag om haar dochter te mailen.

Zelf heb ik ook een paar wachtende mails beantwoord, onder andere van vriendin ML. Met haar laatste mail was iets eigenaardigs aan de hand: ik had die namelijk gewoon niet aangekregen! Ik maakte me nog geen zorgen maar was wel zinnens tegen haar nakende verjaardag zelf een mail naar haar te sturen (ben het niet gewend dat ze weken wacht met een antwoord aan mij). Gisteren kreeg ik een PPS-je van haar, sprak haar over mijn opkomende bezorgdheid en prompt kreeg ik een kopie van haar mail die ik nooit in mijn mailbox heb gevonden.

En ik kreeg een telefoontje van Nany: onze (van zus, de vroegere buurjongens en mij) vroegere speelkameraad is vandaag overleden. Hij was 80 jaar! En nu herinner ik me pas dat hij inderdaad 14 jaar ouder was dan ik maar dat ik toen 29 jaar helemaal niet oud vond!:-)

Deze avond, na een oud Vlaams gerecht (rode kool met worst) en daarvoor een rijke groentesoep, wilde ik verder kijken naar "Oud België". Roger had er niet veel zin in, dus deed ik dat in mijn eentje op mijn pc. Ik begrijp Roger zijn bezwaren: de veelvuldige flashbacks maken het volgen van die serie een beetje moeilijk. Zelf echter vind ik het nog steeds heel goed... maar ik merk wel dat Rogers scherm veel beter is dan het mijne!

Nu zou ik, voor het slapengaan, nog even voor mijn facturen moeten zorgen. Wat een magere maand was april wel op gebied van vertalingen!:-(

2 opmerkingen: