dinsdag 1 oktober 2019

We zijn verwend

Veel regen vandaag maar gelukkig was het niet echt koud, want... onze verwarming deed het weer niet. Met 18 à 19°C in huis is het nog te doen als je een trui aantrekt (maar niet als je uit de douche stapt).
Morgen komt de installateur nog eens kijken.

We bezochten eindelijk nog eens "onze" zieke. Er is niets veranderd. We dronken samen iets in de cafetaria, Roger en ik vertelden de laatste nieuwtjes maar vooral zwegen we terwijl onze zieke en ik elkaars hand vasthielden, naar elkaar lachten en elkaar af en toe even knuffelden.
Toen haar echtgenoot aankwam, praatten we een beetje met hem. Roger vertelde over onze defecte verwarming en voegde eraan toe: 'We zijn eigenlijk verwend'.
Hij heeft natuurlijk gelijk! Bij mijn "marraine" waste je je in de keuken, dichtbij de warme stoof, in een zinken teil.
Later, in Matadi, hadden wij wel al een badkamer en echt koud was het er nooit.
Maar nog later, toen we in Schoten woonden, hadden we één wastafel in een van de twee onverwarmde slaapkamers en een douche in de tijdens de winter al even koude veranda.
Elke dag een douche nemen was er in de winter zeker niet bij!
En nu klagen we omdat het even wat koeler is in de badkamer: een mens wordt luxe toch snel gewoon!

Deze avond kregen we een heel hevig onweer met felle regenbuien (de regen had vlak voor en na ons bezoek opgehouden) en vlak voor het onweer begon, hoorden we weer de voor hier typische hagelkanonnen. Heel duur maar weinig effectief naar het schijnt!

7 opmerkingen: