vrijdag 3 augustus 2012

De la pluie et du beau temps

Daar waar wij in het Nederlands  “praten over koetjes en kalfjes”, zei ik vroeger in het Frans “parler de la pluie et du beau temps”. En dat is eigenlijk bijna het enige waar ik vandaag iets over te vertellen heb.

Het was een doodgewone dag, maar we gingen toch een uurtje wandelen in het domein Nieuwenhoven (Sint-Truiden), nadat we mijn leesbril bij Pearle hadden binnen gebracht. Ik haalde die gisteren, na ons ziekenhuisbezoek, uit zijn brillendoos en hij bleek gebroken. Gelukkig heb ik nog een vorige bril liggen waarmee ik me nu behelp. Hoewel de garantieperiode voor de gebroken bril verlopen is, stelde men mij bij Pearle voor hem gratis te repareren tegen maandag. Wat een service!

Daarna volgde dus onze heel aangename wandeling. We hadden prachtig weer: rond de 24°C, met een mooie lichtbewolkte lucht, een licht briesje maar geen regen.

En dan bel ik deze avond met Hendrik en Anneke… En blijkt het in Antwerpen weer eens te regenen! Wat een rare klimaattoestanden in ons land toch! Zo’n verschillen op zo’n korte afstanden!

Met mijn vroegere bril is het echt behelpen: hij is niet zo sterk als degene die stuk is.  Dus maak ik dit postje kort.

Ik heb bewust nooit gesproken over de Olympische Spelen. Collega schrijver Martin Wings deed dat wel, zie link hieronder, en ga naar 2 augustus 2012: http://verhalen.jouwweb.nl/gedachten.

Mij werken ze eerlijk gezegd op de heupen. Je hoort over niets anders meer op de radio (hoe het met tv gesteld is, dat weet ik natuurlijk niet).

O ja, ik zou in dit blogje over “regen en mooi weer” nog iets belangrijks vergeten te vertellen: Roger kreeg een mail van zijn achter-achter-achternicht Joyce uit de Keys. Heel waarschijnlijk komt ze binnenkort op bezoek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten